Xiaomi Redmi 7


Xiaomi Redmi 7 är en budgetmobil i mellansegmentet med betoning på budget och den bör inte misstas för en Xiaomi Redmi Note 7 som ju har ett snarlikt namn.
För att tillverkaren ska lyckas få ner prissättningen på mobilen har man använt plast till hela chassit istället för den mer vanliga material kombinationen av metall, plast och glas.
Baksidan är lätt avrundad och även kanterna och hörnen är avrundade för att ge en telefon som ligger skönt och stadigt i handen. På baksidan som består av blänkande plast sitter en fingeravtrycksläsare samt dubbla kameralinser.
Bakstycket drar lätt till sig fingeravtryck och repas ganska lätt så det är bra om man använder det silikon fodral som följer med mobiltelefonen.
Displayen är stor och har en tårdropps formad flärp. Ramarna runt mobilens display är relativt tunna men inte fullt lika tunna som hos något dyrare mobiltelefoner.
Mobilen är stänktålig och det innebär att den klarar av lättare regn eller spill men knappast överlever ett ofrivilligt dopp i poolen.
Den har microUSB port istället för den moderna USB Typ C porten. Återigen som ett sätt för tillverkaren att få ett billigt pris på sin produkt.


Displayen är en LCD display på 6,26 tum med bildförhållandet 19:9 och med 720×1520 pixlar. Det medför att pixeltätheten blir 269 ppi (pixlar per tum) och det i sin tur betyder att displayen inte är särskilt skarp. Det är en okej skärm och om du alltid tidigare har använt budgetmobiler märker du förmodligen inget särskilt men om du däremot kommer från att ha använt en flaggskepps mobil ser du en stor skillnad. Displayens skärpa är den här telefonens största nackdel.
Det faktum att Xiaomi Redmi 7 är helt konstruerad av plast ser jag inte som en stor nackdel, det fanns en tid när alla mobiltelefoner var byggda helt av plast. Det är bara det att vi nu är vana med att våra mobiler är av plast, metall och glas.
Processorn som är åttakärnig är en Snapdragon 632 processor på 1,8 GHz och det är en typ av processor som brukar sitta i mobiltelefoner i mellanklass. Den är relativt kraftfull och effektiv men utan att hamna på samma nivå som de processorer som sitter i toppmodellerna.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Möjligheten till att på ett enkelt och billigt sätt få mer plats i sin mobiltelefon är en stor fördel.
Det finns också en bättre variant med samma RAM minne men ett större inbyggt minne på 64 GB men det är inte den varianten jag skriver om här. En sämre modell finns också och den har ett RAM minne på endast 2 GB och ett internminne på 16 GB och med den prestandan bör nästan alla konsumenter undvika just den varianten. Kolla därför noga upp exakt vilken modell av Xiaomi Redmi 7 du beställer så att du inte råkar beställa den sämsta versionen av denna smartphone.
Framgår det inte vilken rekommenderar jag att du innan en eventuell beställning kontaktar butiken och frågar vilken version de säljer.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning.
Selfie kameran i flärpen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 12 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar och de har PDAF och LED blixt.
Detta är en billig smartphone så därmed kan man inte förvänta sig den bästa kamera kvaliteten men den har dugliga kameror fullt kapabla att ge åtminstone okej bilder.
Operativsystem är Android 9.0 Oreo men med Xiaomis egna skinn MIUI 9.1.
Xiaomi Redmi 7 är en mobil som passar till ett barn eller för dig som vill ha en väldigt billig mobiltelefon med en till viss del modern design och specifikationer som inte hamnar allt för långt ifrån flaggskepps mobilerna.
Priset hamnar på runt 1600 kronor och det är väldigt billigt men om du istället vill ha en smartphone konstruerad av metall, med en skarpare display och totalt fyra kameralinser är Xiaomi Redmi Note 6 Pro ett bra alternativ. Den kostar 1700 kronor. Alltså bara 100 kronor mer.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?