Xiaomi Mi CC9


Xiaomi, en av världens ledande mobiltillverkare har presenterat ytterligare en ny mobiltelefon. Nämligen Xiaomi Mi CC9 vilket är en budgetmobil i övre mellansegmentet som riktar sig huvudsakligen mot yngre människor.
Xiaomi kommer marknadsföra Xiaomi CC9 Meitu som en mode smartphone för ungdomar, särskilt de ungdomar som tycker om design och älskar att ta bilder.
Tre kameralinser sitter vertikalt placerade under varandra på mobilens baksida.
Fingeravtrycksläsaren sitter monterad under displayens yta på ett modernt sätt och den låser upp telefonen ganska snabbt och korrekt. Det är klart att den här sortens fingeravtrycksläsare är lite långsammare än en vanlig mer etablerad variant. Med tiden kommer dessa att bli bättre. Det är ju ofta så med ny teknik att den utvecklas och förbättras i takt med att tiden går och den kommande generationen av fingeravtrycksläsare under displayer kommer att låsa upp lika snabbt som en vanlig sådan.
Xiaomi CC9 har plats för dubbla simkort och har en USB Typ C port vilken underlättar snabbladdning.
Möjligheten att montera in två olika simkort är bra för personer som vill använda samma smartphone både privat och i arbetet och det är även bra för personer som ofta reser mellan två olika länder.


Xiaomi CC9 har en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och med 1080×2340 pixlar blir displayen rejält skarp med en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum). Mobilen erbjuder en skärm av flaggskeppsnivå somskyddas av Gorilla glas 5. Färgerna är fina med bra kontrast och skärpa.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Xiaomis egna skinn MIUI 10.
Inget rent system här alltså, det kan vara en nackdel för en del personer som föredrar ett helt orört operativsystem.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen, den bättre varianten har istället ett internminne på 128 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Detta är en mobiltelefon med gott om utrymme vilket alltid är en fördel.
Nästan inget när det gäller mobiltelefoner är värre än att äga en mobil med för litet inbyggt minne. På grund av att telefonen när den blir full blir långsam med mycket lagg och det blir omöjligt att installera mer applikationer eller att ens uppdatera de man redan har installerade i telefonen.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz och det rör sig om en processor som är en aning mer kraftfull än de i 600 serien och det är den som gör att den här mobilen är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Det är inte huvudsakligen prislappen som avgör i vilken kategori en smartphone hamnar utan det är mer prestandan som avgör detta.
På mobiltelefonens framsida sitter en kameralins på hela 32 Megapixlar och denna sitter i en flärp i toppen av displayen.
På baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Alla mobilens kameror är fullt kapabla att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden men resultatet blir betydligt sämre i mörkare miljöer.
Har kameralinserna tillgång till tillräckligt bra ljus ser bilderna ganska bra ut med mycket detaljer.
Det inbyggda batteriet är på 4030 mAh och stödjer snabbladdning.
Xiaomi säljer numera många av sina mobil modeller officiellt här i landet och det är mycket möjligt att också Xiaomi CC9 kommer att finnas till försäljning i Sverige.
Priset utomlands motsvarar ungefär 3500 kronor och på det priset tillkommer alltid den svenska momsen och butikens vinst. Om man vill ha en lite billigare smartphone men ändå få något som är ganska kraftfullt, med helt okej design och kvalitet är någon av Xiaomis mobiler ofta ett utmärkt alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?