Unihertz Titan


Unihertz Titan är en kommande smartphone från en mindre kinesisk mobiltillverkare och den är till stora delar en kopia av Blackberry Passport som är en mobiltelefon som släpptes till försäljning redan 2014. Design är snarlik men utan att vara en direkt kopia. Det går inte att lura någon att detta är en Blackberry Passport, man lägger direkt märke till stora skillnader rent designmässigt.
Båda har en kvadratisk konstruktion, en liten display och ett QWERTY tangentbord under displayen.
Båda har samma form som ett pass sett rakt framifrån och det var anledningen till att ursprungs mobilen hette Blackberry Passport.
Det är spännande med mobiltelefoner med lite mer unik design som gör att de sticker ut i mängden av mobiltelefoner där ute och när de har tangentbord som underlättar skrivande blir de mer intressanta för oss som gärna använder våra telefoner för att skriva längre texter.


Displayen är en LCD display på endast 4,5 tum med 1440×1440 pixlar och anledningen till att displayen är så liten är för att man ska få plats för tangentbordet och samtidigt inte få en allt för stor och otymplig mobiltelefon.
Den mindre skärm storleken medför att mobilen inte passar som en multimedia enhet med vilken man med fördel kan titta på streamad film eller spela mobil spel. Likt Blackberry Passport är Unihertz Titan inte tänkt att vara den sortens mobil utan är mer riktad mot produktivitet. Den är helt enkelt mer en arbetsmobil än en nöjesmobil.
Den har en fingeravtrycksläsare, förmodligen placerad i tangentbordets mellanslags tangent precis som den var hos Blackberry Passport.
Det stora batteriet på 6000 mAh stödjer trådlös laddning och mobiltelefonen har en IP 67 Certifieraing som gör att den tål att vara på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Unihertz Titan är en tålig smartphone som överlever mer hårdhänt behandling och det gör att den är ett bra alternativ för dig som arbetar i mer tuffa miljöer.
Förutom fingeravtrycksläsare har den funktionen Face unlock vilket innebär att den låser upp displayen med hjälp av den framåtriktade kameralinsen. Kameran känner igen ditt ansikte och låses därefter upp.
Telefonen kommer med Android, oklart vilken version men förhoppningsvis blir det Android 9.0 Oreo även om det är långt ifrån säkert när det gäller den här sortens mobiler. Alltså mobiltelefoner från små kinesiska mobiltillverkare.
I och med att den har Android som operativsystem och inte ett eget operativsystem likt den mobiltelefon den är en kopia av är en fördel.
Nackdelen med att använda ett helt eget operativsystem är många, som till exempel det faktum att man blir tvungen att ha en helt egen appbutik som i sin tur leder till att man har få appar att erbjuda sina användare. De företag som utvecklar applikationer föredrar av naturliga skäl att ta fram dessa till stora system vilka därmed når fler konsumenter.
Ett eget system gör att konsumenten låser sig till en enda mobiltillverkares produkter.
När man till exempel köpte en mobil från Blackberry var man nästan tvungen att köpa en ny mobiltelefon från Blackberry igen nästa gång det var dags att införskaffa en ersättare till sin gamla telefon. För i annat fall var man tvungen att tanka ned nya appar istället för att behålla de gamla.
När det gäller Unihertz Titan och dess övriga specifikationer är inte mycket känt ännu. Man vet inte något om kamerorna, vilken processor den kommer att ha eller hur mycket RAM minne och internminne den ska ha när den lanseras.
Processorn kan man gissa blir en MediaTek processor eftersom de kostar mindre än en Snapdragon processor från Qualcomm samtidigt som de kinesiska små företagen använder MediaTek nästan uteslutande i sina mobiler.
När man tittar på bilder på mobiltelefonen ser den ut att ha två framåtriktade kameralinser och en bakåtriktad kameralins med en LED blixt eller en djupsensor under sig.
Det finns några konsumenter där ute som har uttryckt intresse för en uppdaterad Blackberry Passport som körs på Android och för dem kan Unihertz Titan vara det näst bästa alternativet. Det vill säga om mobilen någonsin kommer ut på marknaden.
Mobiltillverkaren Blackberry existerar fortfarande men de lanserar inte nya mobiltelefoner särskilt ofta och de har numera övergett sitt egna operativsystem för att istället använda det mer populära Android.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?