Blackview A60 Pro


Blackview A60 Pro är en mobiltelefon för dem som letar efter en billig telefon med anständig programvara och bra batteriprestanda.
Den mindre kinesiska mobiltillverkaren Blackview är allmänt känd för sina robusta mobiler, men företaget har under de senaste åren också börjat att producera mer vanliga enheter.
Mobilen har en stor skärm med en tårdropps formad flärp i toppen och displayen når ganska långt ut på kanterna. Men är inte fullt lika tunna som de hos mer påkostade mobilerna och främst kanten nedanför den stora displayen är lite åt det tjockare hållet.
Likt majoriteten av alla andra smartphones från små kinesiska mobiltillverkare är Blackview A60 Pro nästan helt konstruerad av plast. Bakstycket går att ta bort men batteriet sitter fastmonterat så det ger inte fördelen med att kunna byta ut batteriet när det börjar bli gammalt.
Tro det eller ej men det fanns en tid då alla mobiltelefoner var byggda av plast och med bakstycken som lätt var möjliga att ta bort för att enkelt kunna sätta in ett nytt batteri.
Den tiden är förbi och nu har samtliga mobiler inbyggda batterier.
På baksidan sitter två kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.


Displayen är en LCD display på 6,1 tum med bildförhållandet 19:2 och 1280×600 pixlar vilket innebär att displayen inte är så skarp och det är en av den här mobilens nackdelar. Jag förstår inte riktigt tanken med att ha en så oskarp display när den är så pass stor. Anledningen till att ha stora displayer är ju att förhöja upplevelsen av multimedia så att filmtittande och mobil spelande ska bli en fantastisk, njutbar upplevelse men den fördelen försvinner nästan helt när displayens kvalitet inte är vad den borde.
Blackview A60 Pro har en åttakärnig MediaTek Helio A22 processor på 2 GHz och ett RAM minne på 2 GB. Det inbyggda minnet är på 16 GB och minnesutrymmet är möjligt att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det låga internminnet är en annan stor nackdel eftersom det är väldigt viktigt för dagens mobilanvändare att ha mycket plats i sina smartphones. Internminnet fylls snabbt upp och resultatet blir att man får en seg mobil som knappt fungerar efter en väldigt kort period.
Till och med om du inte själv installerat applikationer då alla mobiltelefoner kommer med förinstallerade appar som brukar uppdaterad då och då. Detta äter upp det ursprungliga utrymmet och dessutom har man inte tillgång till ens 16 GB från början. Själva operativsystemet tar upp en stor del av denna plats.
Selfie kameran i flärpen är på 5 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 8 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det rör sig om en ganska ren version vilket är en stor fördel.
Batteriet är på 4080 mAh och batteristorleken är helt okej med tanke på displayen och processorn som båda två alltid har en inverkan på batteritiden.
Blackview A60 Pro har ett pris på
kronor och för pengarna verkar man få mycket ifall man endast tittar på säljarens pris. Det är viktigt att vara medveten om att du om du beställer mobiltelefonen kommer vara tvungen att betala mer än så i slutänden. Svenska staten vill alltid ha en del av kakan genom momsen som tillkommer på säljarens prissättning. Sedan kan det även bli tal om frakt och postens avgifter för hanteringen av paketet, därmed blir telefonen genast betydligt dyrare.
Detta eftersom Blackview A60 Pro räknas som en import mobil då den bara är möjlig att beställa från någon utländsk nätbutik.
Hos de smartphones som säljs officiellt i Sverige är momsen och övriga avgifter redan inräknade i butikens pris.
Med det i åtanke finns det bättre mobiler för nästan samma kostnad så att beställa en Blackview A60 Pro blir ingen rekommendation från min sida.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?