Nokia 2.2


Mobilens chassi är konstruerad av plast med en blank yta. Bakstycket kan tas bort. Därunder kommer man åt batteriet och kortplatserna.  Den här gången tillåter HMD Global dig att ta bort batteriet så att du kan byta det mot ett nyare. Detta är något som nu för tiden är oerhört ovanligt, till och med när det gäller billigare budgetmobiler.
Den här mobilen har en stor display med en tårdropps formad flärp för den främre kameralinsen och ett chassi av blank plast som lätt drar till sig fingeravtryck och smuts.
Nokia 2.2 har en dedikerad assistent-knapp, som låter dig starta Googles assistent snabbt med ett enda tryck.
Detta är en Android One mobil vilket innebär att den kommer med en helt ren version av operativsystemet och den kommer med Android 9.0 Pie.
Nokia 2.2 har ett hörlursuttag vilket är en fördel men har en microUSB port vilket är en liten nackdel.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720×1520 pixlar och en pixeltäthet på 295 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:9 och det innebär att displayen är mer långsmal och att kanterna runt displayen är relativt tunna. Nokia 2.2 är en billigare smartphone och därmed är ramarna runt displayen inte riktigt lika tunna som de dyrare flaggskepps mobilerna brukar ha. Längst upp på skärmen sitter en tårdropps formad flärp.
Skärmen är inte den allra skarpaste där ute men duger gott och väl för de flesta användare.
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek Helio A22 processor på 2 GHz.
RAM minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB hos basmodellen och det gör den här mobiltelefonen till en budgetmobil.
Det är möjligt att sätta in ett minneskort på upp till 400 GB.
Den bättre varianten har istället ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Det är den bättre modellen som man bör välja på grund av att basmodellen har så pass lite internminne så att det fylls upp inom en kort tidsperiod av dina installerade applikationer och uppdateringar.
Tro inte att du ska klara dig med utrymmet eftersom du mest bara använder din mobil för att ringa samtal för minneskapaciteten minskar även om du inte installerar en enda app. De appar som redan finns i din smartphone uppdateras regelbundet och eventuella uppdateringar av operativsystemet påverkar också mängden minne.
Selfie kameran är på endast 5 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 13 Megapixlar vilken har LED blixt.
Batteriet är på 3000 mAh och det är ett batteri som man själv kan byta ut när det börjar bli dåligt och det tillhör inte vanligheterna numera. Det är alltså en stor fördel med den här mobilen.
Det är finska HMD Global som tillverkar Nokia mobiler nu för tiden och det har de gjort sedan 2016. Fast de har hållit på så pass många år finns det fortfarande personer som blir överraskade när man pratar om någon ny mobiltelefon av märket Nokia. De flesta tror att Nokia inte längre existerar och det är synd för då missar man många bra alternativ.
En Nokia 2.2 har ett pris på 1590 kronor och det är en prissättning som klart indikerar vilken typ av mobiltelefon det rör sig om.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?