LG G8S ThinQ


LG G8S har många specifikationer och funktioner gemensam med LG G8, men är i slutändan något sämre, och antagligen därför billigare, även om G8S prissättning fortfarande inte har bekräftats.
Telefonen har en kraftfull processor, en stor skärm, ett imponerande batteri och en solid kamera.
Designmässigt påminner den naturligtvis om LG G8 ThinQ samtidigt som den består av den vanliga kombinationen av material.
Mobilen har stereo högtalare med DTS X Surround ljud för en bättre ljudupplevelse. En stor display och bra ljudkvalitet ger förstås en utmärkt mobiltelefon för att titta på streamad film och det är ju ett plus.
LG G8S är en flaggskepps mobil som lanserades i Juni 2019 i utvalda länder, bland annat i Australien men den verkar inte ha nått Sverige. Åtminstone inte ännu.
Långt ifrån alla mobiltelefoner som tillverkas varje år når oss här i landet och det existerar otroligt många olika mobilmärken som vi aldrig har hört talas om.
Den här mobilen har en IP 68 Certifiering så den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det är väl bra med lite extra skydd men tänk på att vattentåliga smartphones inte tål saltvatten så ifall du råkar tappa telefonen i någon sjö hjälper inte vattentåligheten särskilt mycket.


LG G8S har mycket kraft under huven.  Med samma Qualcomm Snapdragon 855-processor som årets mest kraftfulla smartphones, 6 GB RAM och 64 GB internt minne. Det finns också en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 1 TB.
Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2248 pixlar och en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum).
På baksidan sitter tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare. Dessa kameralinser är på 12 och 13 Megapixlar varav två är på 12 Megapixlar. Den på 13 Megapixlar är en ultra vidvinkel lins och en av de på 12 Megapixlar är en telefoto lins. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus och LED blixt.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och är en vidvinkel lins.
Kamerakvaliteten är hög som väntat av en toppmodell.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo men det är inte en ren version utan den kommer med tillverkarens skinn. Det vill säga man använder Android som grund men lägger till egna funktioner och inställningar.
Jag personligen föredrar en ren version av systemet eftersom det har många fördelar som att uppdateringar oftast når en sådan smartphone tidigare.
Batteriet är på 3550 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 3 och har även stöd för trådlös laddning.
LG G8S är en bra toppmodell som ligger i nivå med andra toppmodeller som har släppts i år men som saknar något som gör att den sticker ut i mängden av mobiltelefoner.
Det är synd när mobiltillverkare som en gång i tiden var oerhört populära har förlorat sin popularitet precis som är fallet med bland annat LG. Detta är en tillverkare som har det mycket kämpigt ekonomiskt men de ligger inte sämst till utan det gör nog HTC som inte säljer särskilt många mobiler under ett år.
Om just LG G8S ska lyckas få upp försäljningen internationellt avgörs mycket av priset för om de håller en prislapp som ger en smartphone som ger mycket mer för pengarna har den en möjlighet i den extremt hårda konkurrensen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?