Alcatel 3X


När det gäller billiga, bra telefoner har vi tillgång till mängder av bra alternativ.  Kostnaderna har sjunkit vilket innebär att billiga telefoner med enklare design, konstruerade av billigare material och med svagare prestanda ändå fungerar relativt bra för den lättare användaren.
Alcatel 3X är ett exempel på en billig budgetmobil med ett pris under tusenlappen. När man tittar på mobiltelefoner i den här prisklassen förstår de allra flesta att man inte får det bästa när det gäller specifikationerna men man kan få något som är helt okej.
Alcatel 3X har ett chassi av plast, den gamla microUSB porten och en bakre fingeravtrycksläsare som fungerar bra men inte låser upp telefonen fullt lika snabbt som den som sitter i flaggskepps mobilerna. Displayen är stor och har bildförhållandet 18:9 vilket innebär att displayen är mer långsmal med ganska tunna ramar runt
men pannan och hakan är ganska tjocka.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum 720×1440 pixlar och pixeltätheten landar på 282 ppi (pixlar per tum). En så låg pixeltäthet ger en display som inte är särskilt skarp även om den kan duga för en person som alltid har använt billigare mobiltelefoner. En person som tidigare har använt flaggskepps mobiler och byter ner sig till en budgetmobil i den här prisklassen ser skillnaden direkt och kommer inte att bli nöjd.
RAM minnet hos basmodellen är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB.
Minneskort går att montera in och det är ett billigt sätt att få mer utrymme i mobilen.
Processorn är en fyrkärnig MediaTek MT6739 processor på 1,3 GHz och det är en inte alltför kraftfull processor som klarar av de enklaste mobil spelen men som inte är ultimat för att spela PUBG som är ett mer tekniskt avancerat spel.
Batteriet är på 3000 mAh och det är en godkänd batteristorlek med tanke på displayens kvalitet och mobiltelefonens övriga specifikationer.
De två kameralinserna på baksidan är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och 5 Megapixlar (djupsensor) med PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 5 Megapixlar. Kamerakvaliteten är som förväntat när det gäller mobiltelefoner som kostar som denna smartphone kostar.
Tillverkaren Alcatel är en helt okänd mobiltillverkare här i Sverige.
Det är de inte ensamma om att vara, vi känner inte till särskilt många tillverkare av de som finns internationellt. Tråkigt nog. Det finns många fler alternativ än folk tror.
Alcatel 3X passar dig som vill spara en slant men samtidigt få en okej upplevelse när du använder den. Den kan också duga som en reserv mobil ifall den ordinarie skulle råka gå sönder.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?