ZTE Blade A7


ZTE Blade A7 är en budgetmobil och som sådan kostar den inte skjortan men ger dig tillräckligt med kraft för en tillförlitlig basmobil.
Detta är en ganska billig smartphone och ZTE Blade A7 är helt okej vad gäller design och prestanda.  Kroppen är tillverkad av plast men den känns inte billig. Displayen på framsidan är som vanligt 2019 stor och når ganska långt ut på kanterna på ett modernt sätt. Baksidan består av blank plast.
Det fanns en tid när samtliga mobiltelefoner var konstruerade av plast men den tiden är förbi och nu är det mer vanligt med telefoner som visserligen är byggda av plast men en plast som har täckts av flera lager glas. Kanterna runt mobiltelefonerna är oftast av metall men den typen av konstruktion finns ej här.
Hela chassit är av plast och bakstycket är lätt avrundat för att ge ett skönare grepp när man håller i mobilen. Även kanterna är avrundade.
ZTE Blade A7 har ovanligt nog ett hörlursuttag och i underkant sitter en microUSB port istället för den mer moderna USB Typ C porten.
Hos Media Markt kostar den här mobiltelefonen endast 1490 kronor och för de pengarna kan man inte förvänta sig flaggskepps kvalitet.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 720×1560 pixlar och pixeltätheten landar på 286 ppi (pixlar per tum). Därmed är displayen långt ifrån den skarpaste på marknaden.
Bildförhållandet är 19:5.
Basmodellen har ett RAM minne på 2 GB samt ett inbyggt minne på 32 GB och det är basmodellen som säljs av Media Markt.
Den bättre varianten har istället ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 64 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB så utrymmes brist lär inte bli akut förrän om ett par år.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2 GHz.
Det är ingen flaggskepps processor men den duger för lättare användning samtidigt som den klarar av mobil spel åtminstone hjälpligt.
Selfie kameran i flärpen på mobilens display är på låga 5 Megapixlar vilket är föga imponerande.
Den bakre kameralinsen är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Kamerakvaliteten är godkänd och inte mer än så.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med tillverkarens skinn MiFavor 9.0, inget rent operativsystem med andra ord vilket är synd.
Batteriet är på 3200 mAh och det är en godkänd batteristorlek med tanke på displayens kvalitet och telefonens specifikationer som ju är några faktorer som påverkar batteritiden. En stor, skarp display av hög kvalitet och en kraftfull topp processor innebär att batteriet förbrukar mer ström.
Om ZTE Blade A7 är en bra smartphone eller ej avgörs av hur du brukar använda din mobiltelefon. Den är inte ultimat för en användare som tittar ofta på streamad film i sin mobiltelefon och som brukar spela de mer tunga mobil spelen.
En person som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och surfa på nätet emellanåt finner denna smartphone fullt tillräcklig för att täcka den sortens användning.
I dagens läge är det svårt att hitta en dålig mobiltelefon eftersom lägsta nivån är väldigt riktigt hög.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?