OnePlus 7T


OnePlus 7T har presenterats av den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus.
Den kostar betydligt mindre jämfört med flaggskeppstelefoner som Samsung Galaxy  S10 och iPhone 11 Pro.  Det är den första telefonen vi ser som kör Android 10. Den har det snabbaste chipet som finns för Android telefoner nämligen  Snapdragon 855+ och det har en  vacker 90 Hertz AMOLED display.
Den höga siffran innebär helt enkelt att displayen till skillnad från en traditionell skärm som uppdateras 60 gånger per sekund uppdateras 90 gånger per sekund. Detta hjälper till att göra att allt som sker på displayen ser smidigare ut och går snabbare.
Telefonen har en optisk fingeravtrycksläsare inbäddad i skärmen. Det är kanske den snabbaste och mest pålitliga fingeravtrycksläsaren under displayen på marknaden.
Displayen är som vanligt med dagens mobiltelefoner stor och i displayens överdel sitter en tårdropps formad flärp för selfie kameran. Ramarna runt displayen är tunna.
Chassit är av plast som har täckts av flera lager glas och kanterna är av metall.
De tre bakre kameralinserna är inneslutna i en stor cirkel och kameraön påminner om hur det brukar se ut hos Motorolas mobiler.
En stor kameraklump på baksidan är en helt ny trend för 2019 när det gäller designen.
OnePlus 7T har stereo högtalare med Dolby Atmos ljud men saknar hörlursuttag tråkigt nog.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 402 ppi ( pixlar per tum ). Skärmen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel.
RAM minnet är på hela 8 GB och internminnet är på 128 eller 256 GB beroende på vilken variant av telefonen man väljer. Det finns ingen plats för ett minneskort men det är knappast något nödvändigt med ett så pass stort inbyggt minne.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855+ processor på 2,9 GHz och det är en färsk topp processorer med mycket kraft.
I fronten sitter en selfie kamera på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar ( vidvinkel) , 12 Megapixlar ( telefoto lins) med 2×Optisk zoom och den tredje kameralinsen är på 16 ( ultra vidvinkel lins ) Megapixlar.
De har optisk bildstabilisator, PDAF, Autofokus, 2×Optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är hög och de bilder man tar blir väldigt fina. Man får överlag fantastisk prestanda som väntat av en flaggskepps mobil.
Operativsystemet är Android 10 med OnePlus skinn OxygenOS 10 vilket faktiskt är ett väldigt bra skinn med många funktioner och inställningar för att anpassa telefonen efter din smak. Detta är faktiskt den allra första mobiltelefonen som lanseras med Android 10, till och med före Googles Pixel mobiltelefoner och det är imponerande.
Batteriet är på 3800 mAh och stödjer snabbladdning via Warp Charge vilket är tillverkarens egna snabbladdnings teknik.
OnePlus 7T ger dig premiumspecifikationer och oerhört kraftfull prestanda till ett billigare pris än sina konkurrenter inom flaggskepps kategorin av mobiltelefoner.
Mobiltillverkaren OnePlus har funnits sedan 2013 och har under åren släppt en mängd smartphones med topp specifikationer och alltid till en lägre kostnad än likvärdiga alternativ.
Denna tillverkare är välkänd hos personer som är intresserade av mobiltelefoner men är fortfarande ganska okända hos den stora massan konsumenter vilket är lite trist.
Ett exakt svenskt pris är ännu oklart men en OnePlus 7 kostar nu 6195 kronor och den nya mobilen kommer sannolikt att kosta något mer. Den är därmed ingen billig smartphone men den kostar mindre än andra toppmodeller med likvärdig prestanda och design och det är det som gör den till en bra deal.
Att man får mycket för sina pengar helt enkelt.
OnePlus mobiler är möjliga att beställa från stora, kända butiker och säljs bland annat av Telia så det rör sig inte om någon import mobil vilket kan vara bra att känna till.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?