Umidigi X


UMIDIGI X är världens billigaste smartphone med en fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Det rör sig om den senaste generationens optiska fingeravtrycksläsare från en tillverkare som heter Goodix.
På mobiltelefonens baksida sitter därmed endast tre kameralinser.
Chassit är av plast som har täckts av flera lager glas för att få fram den blänkande, reflekterande baksidan på ett modernt sätt.
Fronten består till största delen av en stor display med en tårdropps formad flärp. Kanterna runt displayen är relativt tunna vilket förhöjer upplevelsen av telefonens design.
Designmässigt påminner UMIDIGI X om många andra smartphones från samma tillverkare.
Detta är en välkonstruerad mobiltelefon med en fin, modern design som bör tilltala många konsumenter.
Umidigi X har en trippelkamerauppsättning som består av en kameralins på 48 Megapixlar, en kameralins på 8 Megapixlar ( ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. På framsidan i den tårdropps formade flärpen har den en 16MP selfie-kamera.


Displayen är en AMOLED display på 6,35 tum med 1548×720 pixlar och bildförhållandet 19:5.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB så den här mobilen har gott om plats för appar, bilder, videos med mera.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2,1 GHz och det är en ganska kraftfull och effektiv processor i mellanklass. Tänkt att sitta i budgetmobiler i mellansegmentet vilket detta är.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det rör sig om en relativt ren version av systemet.
Batteriet är på 4150 mAh och stödjer snabbladdning.
Mobiltillverkaren bakom denna smartphone är en liten kinesisk tillverkare som säljer sina mobiler hos nätbutiker som Aliexpress, GearBest och Lightinthebox.
Ingen av deras mobiltelefoner säljs officiellt här i Sverige så om man vill ha ett exemplar blir man tvungen att beställa från en utländsk nätbutik och därmed räknas den som importerad. Det pris som butiker anger är endast deras pris och därefter tillkommer även den svenska momsen samt eventuella importavgifter.
Tänk på att beställa den Globala versionen och inte den kinesiska versionen som ju helt saknar Googles tjänster.
En UMIDIGI X kostar motsvarande 1800 kronor och det må verka.otroligt billigt men skenet bedrar en smula då telefonen i slutänden blir dyrare.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?