iPhone 11 Pro


Den nya avancerade iPhone 11 Pro är designad för att vara det bästa som Apple har att erbjuda just nu precis som alla andra flaggskepps mobiler där ute. Den nya mobiltelefonen har en ny egentillverkad mer kraftfull processor, en ny design på baksidan med en stor kameraklump med tre kameralinser som kan göra saker som ingen iPhone någonsin har kunnat göra tidigare.
I fronten sitter en stor display som når långt ut på kanterna med tunna ramar runt om.
Kanterna som ligger runt telefonen är av rostfritt stål istället för aluminium som är mer vanligt och själva chassit är av plast som har täckts av glas.
iPhone 11 har en IP-68 Certifiering som innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
iPhone 11 Pro har stereo högtalare med Dolby Atmos ljud vilket medför att telefonen har ett mycket bra ljud.


AMOLED displayen är på 5,8 tum med 3436×1125 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på respektabla 458 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64, 256 eller 512 GB beroende på vilken variant av mobilen man väljer. Det finns ingen plats för att installera ett minneskort.
Processorn är en egentillverkad sexkärnig A13 Bionic.
Det rör sig om en ganska snabb och kraftfull processor som klarar av det mesta utan problem. Den är mer effektiv än fjolårets iPhone processor och det ger en förbättrad batteritid.
Operativsystemet är iOS 13, ett helt eget operativsystem som därför är extremt väloptimerad mot processorn samt övriga komponenter och det är en stor fördel med att äga en iPhone. Faktiskt, förmodligen den enda fördelen. Prestandan är alltid svagare än hos de närmaste konkurrenterna. Apple ligger heller aldrig först när det gäller ny innovativ design, teknik och funktioner utan tar endast de som blir populära och använder i sina smartphones. Man tar inga risker alltså.
Till skillnad från de flesta andra mobiltelefoner på marknaden (åtminstone de lite dyrare) saknas helt fingeravtrycksläsare och mobilen låses istället upp via Face Id vilket kan kännas lite trist. En så här dyr toppmodell borde rimligtvis vara fullpackad med funktioner och definitivt sådana som finns hos konkurrenternas flaggskepps mobiler.
Batteriet är på 3190 mAh och har stöd för trådlös laddning och snabbladdning.
Den här mobilen har totalt fyra kameror på 12 Megapixlar, varav tre är på baksidan.
En är en ultra vidvinkel lins, en är en vidvinkel lins och en är en telefoto lins. Här finns optisk bildstabilisator, digital stabilisering, 3×Optisk zoom, 5×Digital zoom och LED blixt. Kamerakvaliteten är hög som väntat hos en iPhone.
iPhone 11 Pro är helt klart en uppgradering av de modeller som släpptes förra året. Delvis när det gäller designen. Den stora förändringen har skett på mobiltelefonens baksida, framsidan har en liknande design som fjolårets iPhones.
En rejäl uppdatering ser man invändigt.
Denna smartphone kommer ha en hög prislapp och det medför att den bli betydligt mindre intressant då majoriteten av konsumenterna varken vill eller har råd att spendera så mycket på en mobiltelefon.
Ett svenskt pris är än så länge okänt men den kommer att kosta väldigt mycket med tanke på vad Apples telefoner brukar kosta.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?