HTC U12 Plus


HTC U12 Plus är den senaste flaggskepps mobilen från den Taiwanesiska mobiltillverkaren men den lanserades redan 2018. Så den är inte direkt ny längre.
Detta ger dock fördelen med ett lägre pris eftersom det har gått en tid sedan den presenterades, den kostar numera runt 6600 kronor och det är faktiskt ett bra pris med tanke på att man får en så pass bra mobiltelefon som samtidigt har en unik funktion. Mer om det längre ner i texten.
I fronten sitter som den rådande trenden är en stor display med tunna ramar runt om men hos HTC U12 Plus är de inte fullt lika tunna som hos många andra toppmodeller. Den saknar flärp helt och hållet.
På baksidan hittar man dubbla bakåtvända kameror, en fingeravtrycksläsare och en HTC logotyp och det är allt.
Telefonen är av plast som har täckts av flera lager glas och bakstycket är lätt avrundat för att få mobilen att ligga skönt i handen.


Displayen är en LCD display på 6 tum 1440×2880 pixlar och en pixeltäthet på 537 ppi ( pixlar per tum) vilket innebär att displayen är väldigt skarp och tydlig.
Bildförhållandet är 18:9.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB och det finns plats för ett minneskort ifall man skulle vilja ha mer utrymme.
Det existerar även en bättre variant med samma mängd RAM minne men med ett inbyggt minne på 128 GB istället.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 HHz och det är en kraftfull topp processor.
I fronten sitter dubbla kameralinser på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar och 16 Megapixlar varav den sistnämnda är en telefoto lins med 2×Optisk Zoom. De har optisk bildstabilisator, PDAF samt laser autofokus. Kamerakvaliteten är godkänd även om HTC knappast är kända för att ha den högsta kvaliteten när det gäller kameror i mobiltelefoner.
Operativsystem är Android 8.0 Oreo men det är uppgraderbart till Android 9.0 Pie. Det rör sig inte om en ren version utan systemet har tillverkarens egna skinn Sense UI. Många mobiltillverkare har Android som grund men ändrar en del saker och lägger till egna funktioner och detta kallas för skinn.
Batteriet är på 3500 mAh och har stöd för snabbladdning via Quick Charge 3.0 vilket är en stor fördel.
Denna smartphone har en utmärkt ljudkvalitet, både från högtalaren och genom de medföljande högkvalitativa USonic hörlurarna.
HTC U12 Plus har inga fysiska knappar överhuvudtaget utan har en funktion med
det officiella namnet Edge Sense.  Mobiltelefonens långsidors kanter är tryckkänsliga genom att klämma ihop sidorna med både korta och långa tryck är det möjligt att styra vissa funktioner. Man kan starta och stänga av mobilen med Powerknappen samt höja och sänka volymen bland annat. Edge Sense är HTC U12 Plus stora höjdpunkt. Det är denna funktion som gör den här mobilen mer unik än andra mobiltillverkares likvärdig enheter.
Om du vill äga en smartphone som är mer ovanlig och med nya funktioner kan en HTC U12 Plus vara ett bra alternativ.
Jag personligen tycker att det är mer intressant att ha en helt annan telefon än personer i min omgivning men jag förstår att många väljer de modeller som är populära för tillfället vilket jag tycker är lite synd.
Det finns många oupptäckta pärlor där ute och de har också ofta fördelen att kosta något mindre än de från de största tillverkarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?