Huawei Nova 5T


Huawei vet hur man gör vackra telefoner, och den traditionen fortsätter med Nova 5T.  Telefonen är konstruerad av glas, plast och metall och håller en hög byggkvalitet. Kanterna runt mobiltelefonen är avrundade för att ge ett skönare grepp i handen.
Powerknappen och volymen sitter på mobilens högra långsida, tillsammans med en sidmonterad fingeravtrycksläsare.
Den här mobilen kommer att lanseras i slutet av September i delar av världen men det är inte helt säkert att den kommer att säljas officiellt här i Sverige.
Turerna kring den kinesiska mobiltillverkaren Huawei har varit många detta år beroende på att tillverkaren har hamnat på Entity List i USA. På grund av ett handelskrig mellan Kina och USA.
Oron hos svenska konsumenter har varit och är fortfarande stor. Den oron är både befogad ( till viss del) och obefogad. Folk har felaktigt fått för sig att svartlistningen påverkar samtliga mobiltelefoner från denna mobiltillverkare oavsett lanserings datum. De modeller som finns till försäljning innan svartlistningen blir aktiv påverkas ej.


Huawei Nova 5T har en LCD display på 6,3 tum och den har 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar på 412 ppi  ( pixlar per tum). Det rör sig om att skarp, tydlig display med bildförhållandet 19:5.
RAM minnet är på hela 8 GB och internminnet är på 128 GB och med så mycket inbyggt minne behöver man knappast någon plats för ett minneskort så den möjligheten till att ytterligare utöka minneskapaciteten saknas.
Processorn under huven är åttakärnig och är en Hisilicon Kirin 980 process på 2,6 GHz och det är en kraftfull processor.
På grund av att detta är en mobiltelefon från Huawei blir det extra intressant och viktigt att känna till vilket operativsystem telefonen har. Huawei Nova 5T har vid lanseringen operativsystemet Android 9.0 Pie och det är sannolikt en officiell version av systemet. Det är det som är viktigt. Att mobilen inte har den öppna, icke licenserade versionen som saknar tillgång till Googles applikationer som till exempel Gmail och PlayStore.
Klart är att denna smartphone har Huaweis skinn EMUI 9.1.
Selfie kameran, vars lins sitter i ett runt hål i displayens ôvre vänstra hörn är på 32 Megapixlar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 48 (vidvinkel lins), 16 (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. De har PDAF och LED blixt.
Dessa är allt som sitter på baksidan då fingeravtrycksläsaren som tidigare nämnts sitter på höger långsida. Placeringen är olycklig för vänsterhänta personer som får svårt att låsa upp mobilen med fingeravtrycksläsaren. Om du råkar vara en vänsterhänt person blir den här mobiltelefonen inte det bästa valet.
Ett litet exempel på varför det är viktigt att läsa på om en mobil innan man beställer den.
Batteriet är på 3750 mAh och stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel.
Huawei Nova 5T är en mycket bra mobil som prestanda mässigt hamnar väldigt nära topp modellerna.
Om den kommer att bli en stor försäljnings framgång eller inte avgörs av hur pass oroade konsumenterna har blivit av alla nyheter i olika medier angående den förestående svartlistningen. Hur noga har majoriteten följt informationen?
Mitt intryck är tyvärr att många har missförstått en del viktiga detaljer och som bäst fattat den stora bilden. Jag påstår detta efter att jag både har läst inlägg i sociala medier och pratat med människor som har sagt saker som är inkorrekta. Saker som jag vågar inte beställa en Huawei P30 Pro eftersom operativsystemet plötsligt kan sluta fungera.
Priset ligger på 340 Euro vilket motsvarar ungefär 3665 kronor exklusive moms.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?