iPhone 11


Den nyligen presenterades iPhone 11 kanske inte är den mest spännande mobiltelefon som Apple någonsin har lanserat, men den här tagit det mesta av det som var bra med sina kraftfullare syskon och gjorde den tillgänglig för fler människor. Detta genom sitt för Apple billiga prissättning. Den är knappast billig i egentlig mening men kostar mindre än de två andra modellerna som presenterades vid samma tidpunkt.
iPhone 11 har ett tjockare chassi jämfört med iPhone 11 Pro, kommer med en tjockare kantet runt den stora displayen.
Man har plockat upp en färsk palett med färger, lyckats få en förlängd batteritid och monterat in exakt samma nya topp processor som de som sitter i de dyrare kommande telefonerna från Apple.
iPhone 11 kan låsas upp via Face unlock som är ett säkert sätt att låsa upp sin mobiltelefon. Fingeravtrycksläsare saknas tyvärr helt. Både en vanlig traditionell fingeravtrycksläsare och den mer moderna fingeravtrycksläsaren som sitter under displayens yta existerar alltså inte här.
Apple's iPhone är aldrig innovativa och det med nya lösningar och funktioner utan de brukar kopiera andras idéer efter att de har visat sig populära. Apple tar med andra ord sällan några risker.
Mobilen är IP-68 Certifierad och tål att vara på 2 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Displayen är en LCD display på 6,1 tum med 1792×828 pixlar och det ger en pixeltäthet på 326 ppi (pixlar per tum).
Displayen är relativt skarp vilket man ser på pixeltätheten som ju indikerar hur pass bra skärpa en skärm har.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64, 128 eller 256 GB beroende på vilken variant av telefonen man väljer.
Den processor som driver hela paketet är en sexkärnig A13 Bionic processor vilken är tillverkad av Apple själva. Processorn är kraftfull men ligger inte fullt ut på samma nivå som de som sitter i många av konkurrenternas flaggskepps mobiler. RAM minnet är mycket mindre än det som är standard hos toppmodellerna nu för tiden. Det är vanligt med ett RAM minne på 6 GB och uppåt 8 GB så skillnaden är stor.
Operativsystemet är iOS 13 som är Apples helt egna system och något de numera är rätt ensamma om. Som ni vet är till exempel Android ett öppet system som används av mängder av mobiltillverkare, iOS kan man endast få i sin enhet ifall man äger en iPhone, det finns helt enkelt inte någon annan stans. Ett helt eget operativsystem har fördelen att det kan optimeras specifikt mot mobilens processor samt övriga komponenter vilket ger en bra upplevelse när man använder telefonen. Att få ett bra flyt i systemet blir lättare att se till och det är nog det som är en fördel med iPhone och i mitt tycke den enda fördelen.
Det finns totalt tre kameralinser och samtliga är på 12 Megapixlar. Två av dessa är monterade på baksidan i en stor kameraklump vilket är en ny trend hos kommande smartphones. Det vill säga att ha en kameraö på bakstycket. De bakre kamerorna är en ultra vidvinkel lins och en vidvinkel lins och de har optisk bildstabilisator, 3×Optisk zoom och 5×Digital zoom.
Kamerakvaliteten är av hög kvalitet men också här brukar konkurrenterna ha mer Megapixlar i sina kameror.
Batteriet är på 3110 mAh och det är en okej batteristorlek för en telefon av den här kalibern.
Det är inte den mest kraftfulla mobilen där ute, men erbjuder några anständiga funktioner för en mobiltelefon från Apple i denna prisklass. Ett svenskt pris är ännu oklart men det beräknas hamna mellan 8000 och 11 000 kronor.
Konkurrenter som Samsung, Google och Huawei fortsätter att dra ifrån och Apple ser aldrig ut att komma ikapp. Folk fortsätter att skaffa iPhones trots att de alltid har svagare prestanda än andra mobiltillverkares likvärdig enheter och det är en aning märkligt. Varför betala mer eller lika mycket som för något som har sämre specifikationer. Tanken är ju att man ska få så mycket som möjligt för sina pengar.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?