Nokia 6.2 (2019).


Finska HMD Global som är företaget bakom nuvarande Nokia har sedan 2016 tillverkat mobiltelefoner under märket Nokia. Redan från start satsade företaget på att ta fram billigare smartphones med fin design och bra specifikationer.
Nokia 6.2 (2019) är ytterligare ett sådant exempel.
Man har lämnat Windows som operativsystem och har istället gått över till att använda Android och det rör sig alltid om en ren version vilket är en fördel.
Chassit är av plast och kanterna runt mobilen är av metall. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare.
En av de stora designfunktionerna på telefonen är den bakre kameraklumpen. En stor cirkulär del som sticker ut från chassit och där tre kameralinser huserar.
En typ av design som Motorola har använt hos många av sina mobiler under flera år och som nu har börjat bli en trend hos konkurrenterna också. Den sortens konstruktion kommer allt mer den närmaste framtiden


Den stora displayen på 6,3 tum har bildförhållandet 19:9 vilket är en långsmal display lämplig för multimedia konsumtion.
Den har 1080×2280 pixlar med en pixeltäthet på 400 ppi.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 3.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Minneskort på upp till 152 GB går att stoppa in.
Sedan finns det även bättre varianter av mobiltelefonen med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 eller 128 GB.
Denna smartphones basmodell har en godkänd storlek på det inbyggda minnet och de dyrare varianterna är ändå bättre förstås.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Det finns PDAF och LED blixt.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och den här mobilen är en Android One mobil och det betyder att dess system är så rent som möjligt och att det är framtaget i ett nära samarbete med Google. För er som inte redan känner till det ägs operativsystemet Android av just Google.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh.
Denna smartphone är en prisvärd budgetmobil i mellansegmentet vilket är en konkurrent utsatt kategori.
Huruvida Nokia 6.2 verkligen kan utmana Honor, Xiaomi och Motorola i den här kategorin av mobiltelefoner återstår att se.
Det svenska priset är fortfarande okänt men det bör landa någonstans mellan 2500 och 3500 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?