Motorola One Zoom


Motorola One Zoom har inte bara en solid processor från Qualcomm utan har också fyra kameralinser på baksidan. Det medför att den här mobiltelefonen är en lämplig följeslagare för alla fotoälskare där ute.
Detta är ingen flaggskepps mobil även om den känns som en sådan när man håller den i handen. Telefonen har en tyngd vilket gör att den känns gedigen och robust konstruerad.
Kanterna runt telefonen är av metall men baksidan är av plast vilken har täckts av flera lager glas på det sätt som nu är populärt samtidigt är displayen stor och har en så kallad flärp.
På alla enheter i mellansegmentet kompromissas det med både design och prestanda, denna smartphone är inget undantag.  Bland annat är ramarna runt skärmen mycket tjockare än hos dagens toppmodeller.
I den övre mitten av baksidan av telefonen ser du den rektangulära kameraön med fyra linser.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare och en USB Typ C port sitter i mobilens underkant.


Displayen är av typen AMOLED och är på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten blir därför 403 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:9 så displayen är långsmal.
Den är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB.
Just det gigantiska inbyggda minnet är en av de stora fördelarna med den här mobilen. Det är en oerhörd lättnad att inte behöva oroa sig för att internminnet ska bli allt för fullt på en kort tidsperiod vilket skulle leda till stora problem. När minneskapaciteten är nästan helt slukad kan i värsta fall hela mobiltelefonen upphöra att fungera. Den risken finns emellertid inte här.
Minneskort på 512 GB går att montera in och det är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 675 processor på 2,0 GHz. Detta är en relativt kraftfull och effektiv processor som brukar sitta i just budgetmobiler i mellansegmentet.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och som vanligt när det gäller Motorola är det en ganska ren version av systemet.
Selfie kameran i flärpen är på hela 25 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser varav en är en djupsensor på 5 Megapixlar. Övriga kameralinser är på 48 Megapixlar (vidvinkel), 8 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). De har optisk bildstabilisator, PDAF, 3×Optisk Zoom samt dubbla LED blixtar.
Motorola One Zoom är en fantastisk kameramobil och den har ett helt okej pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Motorola One Zoom har ett pris runt 4500 kronor och det medför att den kostar hälften så mycket som årets flaggskepps mobiler.
Om du letar efter en telefon med en fantastisk kamerakvalitet och försöker spara lite pengar, kan Motorola One Zoom vara ett bra alternativ.  Det är inte den mest eleganta enheten i världen, men du kan få mycket värre för dina kontanter.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?