ZTE Blade A5


ZTE Blade A5 lanserades i Maj 2019  och det rör sig om en billig budgetmobil. Telefonen erbjuder en relativt stor display med bildförhållandet 18:9, en åttakärnig processor till ett överkomligt pris på strax under tusenlappen.
Den här mobilen är helt konstruerad av plast  och en ganska stor display. Baksidan är helt plan men kanterna och hörnen är lätt avrundade.
Designen är inte särskilt modern på så sätt att den saknar flärp och displayen når inte långt ut på kanterna vilket är fallet hos många moderna mobiltelefoner.
ZTE Blade 5 har plats för dubbla simkort eller ett simkort och ett minneskort.
Den saknar fingeravtrycksläsare vilket är synd men som knappast går att räkna med hos telefoner som kostar under tusenlappen. Om man lägger till femhundra kronor ökar möjligheten att hitta en smartphone med fingeravtrycksläsare betydligt.
Laddningen av batteriet sker via en microUSB port vilken du som vanligt hittar i botten av mobiltelefonen.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 720×1440 pixlar och det ger en pixeltäthet på 295 ppi (pixlar per tum).
Det är en nu för tiden ovanligt liten display, i en tid då de flesta smartphones har displayer över 6 tum men för vissa personer kan det vara en fördel. Alla vill inte ha telefoner med stora displayer.
ZTE Blade A5 drivs av en UNISOC Spreadtrum SC9863A processor med åtta kärnor på 1,6 GHz. Prestanda hanteras vidare med 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme.  Det senare kan utökas upp till 256 GB via ett microSD-kort på upp till 256 GB.
Ett så pass litet inbyggt minne fylls upp väldigt fort till och med om du är en typ av användare som inte brukar installera appar. Det finns alltid förinstallerade applikationer och dessa uppdateras regelbundet sedan bör du tänka på allt annat som äter upp minneskapacitet med tiden.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. När det gäller kamerakvaliteten är den som väntat för mobiltelefoner i den här prisklassen. När man betalar så lite kan man inte räkna med den bästa kvaliteten på någonting överhuvudtaget.
Batteriet är på 2600 mAh och batteriet går att byta ut själv eftersom bakstycket går att ta loss.
Det är den stora fördelen med den här mobilen.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie vilket är en färsk version av systemet.
En godkänd kvalitet med tanke på vad enheten kostar kan medföra att den här mobilen kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en billig smartphone som ändå klarar av lättare uppgifter. Naturligtvis kan den inte jämföras med dyrare enheter men den kan duga för den som mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal.
Alcatel 3X är ett bättre alternativ för dig som gärna vill ha en fingeravtrycksläsare men samtidigt betala lika mycket pengar för din mobil.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?