Huawei Mate 30 och Huawei Mate 30 Pro.


Huawei Mate 30 och Huawei Mate 30 Pro kommer presenteras officiellt den 19 september 2019 och båda dessa mobiltelefoner omgärdas av rykten.
Naturligtvis kommer de att ha en stor display, sannolikt med en fingeravtrycksläsare under display ytan.
Vissa läckta bilder antyder att åtminstone en av telefonerna har en stor flärp med plats för flera framåtriktade kameralinser.
Processorn lär vara den senaste egentillverkade topp processorn och
baserat på tidigare namn kan vi gissa att nästa kommer att kallas Hisilicon Kirin 990.
Att mobilerna kommer med en Snapdragon 855 processor är helt uteslutet på grund av att chip tillverkaren Qualcomm är ett amerikanskt företag.
Stora kamerablock på baksidan börjar bli en ny design för telefoner som kommer att lanseras under andra halvåret 2019, Därmed är det troligt att även Huaweis flaggskepps mobiler har samma sorts design, läckta bilder verkar bekräfta detta.
I det stora kamerablocket ska det enligt obekräftade uppgifter sitta upp till fem kameralinser.
Telefonerna kanske kan ha 25W trådlös laddning, vilket skulle innebära supersnabba laddningstider för din telefon när du använder en trådlösa dockningsstation med stöd för snabbladdning.
Vi förväntar oss att se en högkvalitativ konstruktion med kanter av metall och ett bakstycke av plast som har täckts av flera lager glas.


Eftersom Huawei finns på amerikanska regerings så kallade Entity List, kan företaget nu inte längre lagligt få tillgång till den licensierade versionen av operativsystemet Android. Vilket betyder att Huawei nu när svartlistningen har blivit aktiv inte har tillgång till Googles applikationer som till exempel Gmail och PlayStore.
Det existerar en helt öppen version av operativsystemet som Huawei skulle kunna använda men då utan Googles appar.
Mobiltillverkaren skulle kunna använda
Harmony OS vilket är  ett operativsystem som utvecklas av Huawei själva. Men som historien har visat är det svårt att ha ett helt eget operativsystem i sina smartphones eftersom användaren låser sig till samma tillverkare flera år framöver. Om du skulle skaffa en Huawei mobil med Harmony OS blir det inte enkelt att byta till en mobiltelefon från en annan tillverkare när man behöver en ny. Det är precis av den  anledningen som iPhone användare är så lojala. De har låst sig till iOS i och med det första köpet av en iPhone. Det är åtminstone en anledning, det finns naturligtvis många som är nöjda med iPhone och därför fortsätter att skaffa en varje gång det är dags att uppgradera sig.
Huawei ska troligtvis inte lansera Huawei Mate 30 eller Huawei Mate 30 Pro i Europa och länder utanför Kina innan de har beslutat hur man bäst kan lösa problematiken med att ej ha tillgång till den officiella, licensierade versionen av Android.
Det skulle förmodligen vara en dålig affärsidé att släppa de nya mobiltelefonerna i väst utan full tillgång till Googles tjänster. Få konsumenter skulle vara beredda att investera i en smartphone utan operativsystemet Android.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?