HTC Desire 20 Pro

HTC har släppt Desire 20 Pro över delar av Europa, och det är faktiskt ganska anständig budgetmobil i mellansegmentet.
HTC Desire 20 Pro i sig är inte någon unik och speciell smartphone men den har ett mer överkomligt pris samtidigt som den håller en övergripande bra kvalitet på samtliga punkter.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och i displayens överkant finns ett runt hål för selfie kameran.
Designmässigt ser den inte särskilt annorlunda ut än de flesta andra lite billigare mobiltelefoner från de två senaste åren.
På baksidan av plast sitter fyra kameralinser på rad i en vertikal linje i en avlång kameramodul lokaliserad på övre vänstra sidan. Fingeravtrycksläsaren sitter även den på bakstycket så mobilen saknar den mer moderna fingeravtrycksläsaren under displayens yta som många andra av dagens mobiltelefoner har. 
Baksidans yta av mönstrad plast reflekterar ljuset fint på avstånd och när man håller mobilen i handen känns det litegrann som att man håller i en mobiltelefon av metall.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 1080×2340pixlar och en pixeltäthet på 496 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 så displayen är mer långsmal.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och RAM minnet ligger på 6 GB. Det inbyggda minnet är på 128 GB och minneskapaciten går att utöka med hjälp av ett minneskort.
Typen av processor medför att mobilen hamnar i mellansegmentet när det gäller kategorin. Vissa personer tror felaktigt att alla mobiltelefoner är lika och det spelar ingen roll vilken man väljer men det är inte korrekt. Det finns flera olika kategorier av mobiltelefoner och ingen är exakt likadan. 
Den framåtriktade kameralinsen är på hela 25 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (Vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerakvaliteten bör vara hyfsat bra men då HTC Desire 20 Pro inte är en flaggskepps mobil har den inte den allra bästa kamerakvaliteten. Man får ju oftast vad man betalar för. 
Den största fördelen med denna smartphone är det ovanligt stora batteriet på 5000 mAh som borde klara mer än en dag på en laddning vid normal användning. Det är klart att om man använder mobiltelefonen för att titta på streamad film eller spelar mobilspel i ett par timmar töms batteriet betydligt fortare. Batteriet har stöd för snabbladdning på 15W.
HTC Desire 20 Pro är en ganska snygg och välkonstruerad smartphone med ett ovanligt stort batteri. Batteritiden imponerar vid normal användning 
Telefonen har inte stöd för 5G anslutning men det är knappast någonting som är av vikt på grund av att 5G nätet ännu inte är färdigbyggt och de flesta ändå inte kan ansluta till 5G.
Mobiltelefonen säljs i England, Frankrike, Nederländerna, Spanien, Italien, Polen och Sverige men den säljs direkt av HTC själva via deras svenska hemsida. Priset där, om du skulle vara intresserad av mobiltelefonen hamnar på 3059 kronor vilket är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna men spenderar. 
Som jag i ett tidigare blogginlägg redan har tagit upp har HTC med tiden blivit en liten (när det gäller försäljnings siffror) mobiltillverkare som inte längre är särskilt känd hos allmänheten vilket naturligtvis är synd. Taiwanesiska HTC är en tillverkare som en gång i tiden var en av världens största mobiltillverkare och deras smartphones håller fortfarande en hög lägsta nivå. 
Deras svenska marknadsföring verkar helt obefintlig och enda anledningen till att jag känner till att de också i år har lanserat mobiltelefoner är att jag dagligen besöker ett stort antal olika internationella sidor på nätet som skriver om mobiltelefoner. Hur ska man få chansen att beställa en smartphone som man inte ens vet existerar?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.