Samsung Galaxy A20e

Samsung Galaxy A20e är en typ av mobiltelefon man brukar få utan extra kostnad när man förlänger sitt abonnemang hos sin mobiloperatör. Man får den till exempel just nu när det här blogginlägget skrivs hos Tre helt gratis. Om man istället vill köpa den direkt hos någon nätbutik kostar den 1790 kronor vilket är ett pris som tydligt indikerar att detta knappast är någon flaggskepps mobil.
På framsidan finns en stor display med tunna ramar längs långsidorna men lite tjockare ramar på pannan och hakan. I displayens överkant sitter en tårdropps formad flärp för selfie kameran. Chassit är konstruerat av plast av bra kvalitet även om det finns mobiltelefoner därute av mer högkvalitativ plast (Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy Note 20). Samtliga knappar finns på högra långsidan och de är utmärkt placerade så att de går att använda utan att ändra grepp på telefonen.
På baksidan finns två kameralinser med en LED blixt samt en fingeravtrycksläsare vilken ligger inom räckhåll för fingertopparna.
Kameramodulen sitter nästan jämnt med ytan på bakstycket vilket är något av en fördel när man vill använda mobilen när den ligger på en plan yta.
Design och byggkvalitet överlag är fullt godkänd men detta är en rätt så vanlig och ospännande design så telefonen sticker inte ut från mängden av smartphones på marknaden.

Displayen är en LCD display på 5,8 tum med bildförhållandet 19:5 och 720×1560 pixlar. Pixeltätheten hamnar på 296 ppi (pixlar per tum) och det innebär att displayen inte är den skarpaste och tydligaste även om dess kvalitet duger för den lättare användaren. Man har naturligtvis valt att använda en LCD display istället för en AMOLED display som ett sätt att få ner kostnaden för mobiltelefonen.
Processorn är en åttakärnig Exynos 7884 processor på 1,6 GHz. RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka något för att kompensera för den lilla mängden inbyggt minne.
Samsung Galaxy A20e klarar av de flesta dagliga uppgifterna tillräckligt väl men du som brukar vilja använda din mobiltelefon för att ibland spela mobilspel bör undvika den här mobiltelefonen. Den har för lite RAM minne och för svag processor för att kunna erbjuda en bra spelupplevelse.
Alla mobilspel förutom de enklaste spelen är uteslutna. Att gå från att tidigare ha använt toppmobiler till att använda en mobiltelefon av den här sorten skulle helt klart leda till irritation och besvikelse hos användaren. Det är nämligen en gigantisk skillnad i prestanda.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 13 Megapixlar (Vidvinkel lins) och på 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Man kan inte ha allt för höga förväntningar eller krav på en smartphone i den här prisklassen. De kameror som finns här är kapabla till att ta okej bilder som duger för att lägga ut på olika sociala medier men inte mer än så.
Kamerakvaliteten är inte katastrofalt dålig samtidigt som den förstås inte heller håller Pixel eller iPhone nivå men det kan man ju inte tänka att en mobiltelefon som kostar så pass mycket mindre än de mobilerna gör. Dagens mobil kameror har en otrolig hög lägsta nivå så egentligen existerar det inte längre rent urusla kameror längre. 
Batteriet är på 3000 mAh och har stöd för snabbladdning på 15 Hz.
Samsung Galaxy A20e är en av Samsungs mest billiga smartphones som är tillräckligt bra för att ge den lättare användaren allt den behöver av sin smartphone.
Med det sagt finns det en hel del andra mobiltelefoner inom samma kategori som erbjuder mer för pengarna.
Ifall du inte förlänger ditt abonnemang och därmed får mobiltelefonen gratis skulle jag istället för den här mobiltelefonen rekommendera Xiaomi Redmi 9 som är en smartphone inom samma prisklass men som har betydligt bättre specifikationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.