Månadens mobil (December 2020).

Xiaomi Mi 10T Pro är en mobiltelefon med flaggskepps specifikationer och design samtidigt som den kostar 5990 kronor vilket gör den till månadens mobil.
Detta är en fantastisk telefon med tanke på  priset , med en huvudkamera som tar bra bilder, en kraftfull topp processor och en imponerande batteritid.
Mobiltelefonen har en stor display med ett runt hål i displayens överkant för selfie kameran och den är ganska tungt såväl som stort. Den täcks av glas fram och bak och en metallram sitter runt dess kanter. Mobiltelefonen känns solid och välkonstruerad i handen.
Det finns en fingeravtrycksläsare monterad i strömbrytaren på enhetens högra långsida.
Baksidan av telefonen är en riktig fingeravtrycksmagnet så man blir tvungen att torka den ofta för att hindra telefonen från att se smutsig ut. Kameramodulen på baksidan är rejält stor och sticker ut några millimeter från enhetens chassi. Det finns ingen chans att man kan lägga Xiaomi Mi 10T Pro på ett bord utan att den gungar.
Mobiltelefonen har stereo högtalare vilket är en fördel.

Displayen är en LCD display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och kontrastrik men inte lika skarp som displayen på till exempel Samsung Galaxy S20 FE men skillnaden är inte stor och den mobilen kostar också mer.
Bilduppdaterings frekvensen är på imponerande 144Hz i jämförelse med den på 60Hz som är standard. Xiaomi Mi 10T Pro fungerar därför mycket smidigt när man bläddrar i menyerna eller bläddrar på sidor på nätet.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och det är processorn som gör att denna smartphone är en flaggskepps mobil. RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett internminne på 256 GB. Med så pass mycket inbyggt minne behöver man inte en plats för minneskort så det saknas här.
När det gäller prestanda är den utmärkt och jämfört med konkurrenternas dyrare smartphones med samma eller liknande processor är den ofta högre presterande. Allt är väloptimerat.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus och LED blixt.
Kamerakvaliteten är beundransvärd. Resultaten från alla tre kameror är anständiga, och den kameralins som ger bäst bilder är huvudkameran på108 Megapixlar. Bilder tagna med den är full med detaljer åtminstone vid väl upplysta omgivningar.
Det stora batteriet på 5000 mAh håller lätt igång mobiltelefonen i en dag eller mer på en laddning. Den lättare användaren kan antagligen klara sig mer än en dag på en laddning. Snabbladdningen på 33W fyller upp batteriet på en timme.
Xiaomi Mi 10T Pro är en prisvärd smartphone med en extra stor display vilken är tänkt att ge en fantastisk upplevelse av mobilspel och streamad film. Till det här priset har den också mycket stort värde, även om det stora batteriet gör telefonen extra tjock.
Detta är vad man kan kalla en flaggskepps dödade, det vill säga en smartphone med topp prestanda men som har ett lägre pris än konkurrenternas motsvarande smartphones. Det är det som medför att jag har utsetts den till månadens mobil.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.