Huawei Freebuds 3


Huawei Freebuds 3 ser designmässigt väldigt bekanta ut med sin blanka yta, hårda stam och en nästan triangelformad utskott på toppen.
De har hörlurarna finns i färgerna svart och vitt och om man plockar upp de vita är det faktiskt svårt att se skillnaden mot Apple AirPods. Åtminstone om du inte har båda av dessa framför dig. Att Huawei Freebuds 3 påminner en hel del om AirPods är dock inget unikt Jag har sett en hel del hörlurar som har en liknande design.
FreeBuds har en öppen öronpassning; med andra ord trycks inget in i ditt öra. Istället sitter de relativt ytligt.
FreeBuds 3 hänger ganska löst i öronen men de passar de flesta öron och leder inte till obehag för den som använder dem. Det finns en liten risk att en häftig huvudrörelse lätt kan leda till att hörlurarna faller ur öronen.
Det här är lite dyrare hörlurar och dess storlek medför att man lätt förlägger dem och det är ju lite trist att förlora hörlurar som har kostat relativt mycket.
Som vanligt med den här typen av hörlurar följer det med ett litet laddningsfodral. Den är cirkulär och LED lampor lyser upp när man öppnar fodralet för att visa batteriprocent.
Laddningsfodralet laddas via en USB-port men den har även stöd för trådlös laddning.

När du öppnar locket på laddningsfodralet dyker ett litet fönster upp på telefonen som visar när lurarna är anslutna. Det visar också batteristatusen för hörlurarna och laddningsfodralet.
Med full laddning bör FreeBuds 3 klara ungefär fyra timmars kontinuerlig uppspelning på en laddning. Att aktivera aktiv brusreducering drar lite mer ström så det töms lite fortare med det aktiverat.
Huawei FreeBuds 3 låter bra. Liksom andra öronsnäckor av denna storlek har de ett kraftfullt och rikt mellanregister. Det finns bra bas för att ge djup till ljudet och det är ju alltid en viktig faktor när man ska välja hörlurar ifall man tänker använda dem för att lyssna på musik. Max volymen blir rejält hög men då förlorar man lite av basen.
Eftersom designen erbjuder väldigt lite isolering från yttre buller påverkas ljudkvaliteten negativt. Med den aktiva brusrediseringen blir det något bättre men den klarar ej av att ta bort högre ljud.
Man kan endast styra två funktioner direkt från hörlurarna vilket medför att man ofta behöver använda sin mobiltelefon för att styra övriga funktioner. Det är en nackdel på grund av att man när man lyssnar på musik i högtalar helst kunna slippa ta upp mobilen ur fickan varje gång man vill ändra vissa inställningar.
Huawei FreeBuds är en uppgradering jämfört med sina föregångare med ett utmärkt ljud, bra brusreducering och inga parkopplings problem alls. De är mycket bekväma att bära i öronen.
Ett par Huawei Freebuds 3 kostar 990 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.