Motorola Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus är en utmärkt all-round mobil med en bättre processor, bra batteritid och en bättre display kvalitet än många andra mobiltelefoner iinom samma prisklass.
Motorola Moto 5G Plus framsida domineras av den stora displayen med tunna ramar runt om. Den har två hål i displayens överkant för de dubbla selfie kamerorna.
Kamerorna på framsidan är en vidvinkel lins och en ultra vidvinkel lins och det är mycket ovanligt när det gäller samtliga mobiltelefoner inom samtliga kategorier och det är en stor fördel. Man får betydligt mer intressanta selfies från dessa kameralinser.
Baksidan är av plast av hög kvalitet och där finner man en fyrkantig kameramodul vilken inte sticker ut allt för mycket ur chassit och Motorola logotypen. Fingeravtrycksläsaren sitter inte på baksidan utan den hittar man istället i en Powerknappen på telefonens högra långsida. Själva ramen, även om den är gjord av plast, gör ett anständigt intryck och efterliknar aluminium. Den känns bra i handen och ger ett stadigt grepp så risken att tappa mobiltelefonen minskar drastiskt. Detta är ingen hal smartphone med glasbakstycke.
Mobiltelefonen må ha en plastbaksida, men den känns robust och inte billig vilket kan vara fallet med vissa andra mobiltelefoner tillverkade av plast. Valet av det materialet i det här fallet är att försöka att få ner kostnaden vid tillverkningen och därmed kunna erbjuda konsumenterna ett högre värde.
Man siktar nämligen på att ge mest för pengarna när det gäller mobiltelefoner i övre mellansegmentet precis som Motorola så ofta har gjort tidigare.
Med en sådan inställning är det acceptabelt att som mobiltillverkare välja ett billigare material, helst när det håller en hög kvalitet. Det är inte alls samma sak när man beställer en dyr flaggskepps mobil gjord av plast men trots det betalar dyrt för att få en (Samsung Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Note 20 Ultra).

Displayen är av typen LCD och är på 6,7 tum med 1080×2520 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum).
Den enorma displayen har en bilduppdaterings frekvens på  90Hz vilket innebär att det känns som att mobilen är väldigt snabb när man bläddrar i menyerna eller bläddrar i sidorna på nätet.
Det är bra med stora displayer eftersom det blir mer njutningsfullt att titta på film på Netflix, Viaplay eller liknande streaming tjänster och det underlättar även när man surfar på nätet. Allt blir lättare att se på en stor display.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765 processor på 2,3 GHz och mobilen har ett RAM minne på 4 GB. Internminnet hos basmodellen ligger på 64 GB men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Om man har ekonomisk möjlighet skulle jag definitivt rekommendera att man väljer den dyrare och bättre varianten av Motorola Moto G 5G Plus. Mobiltelefonen förbrukar hela 15 GB från start då den minnesmängden används av själva operativsystemet Android samt mobilens funktioner. Man har alltså endast 49 GB ledigt utrymme ifall man skulle välja basmodellen och det fylls upp ganska fort. 
Långt ifrån alla tänker på att den minnesmängd som mobiltillverkare anger alltid är det totala och en hel del av den minnesmängden används redan när man packar upp telefonen för första gången. Det leder till att en del personer väljer mobiltelefoner med en liten minneskapacitet vilket snabbt leder till en seg mobiltelefon där man inte längre kan spara någonting utan att först avinstallera appar, rensa bort bilder och sparade videos.
Denna smartphone har dubbla främre kameralinser på 16 Megapixlar och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 5 Megapixlar (Makrolins) och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna hos Motorola Moto G 5G Plus ger förvånansvärt bra bilder vid bra ljusförhållanden men ger inte fullt lika imponerande bilder i mörkare omgivningar.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 20W.
Denna smartphone har användbara funktioner, ett stort batteri som ger en bra batteritid, en stor display samt stöd för 5G och allt detta för endast 3490 kronor för basmodellen. Den bättre varianten kostar istället 4490 kronor men den tusenlappen är en bra investering på grund av att det är lättare att behålla mobiltelefonen lite längre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.