Den allra sista mobilen från LG.


Efter 19 år som mobiltillverkare kastar LG in handduken för gott och lägger ner mobiltillverkningen helt och hållet. LG Mobile är borta eller kommer att vara det från och med juli 2021. Men LG har överraskat branschen genom att lova uppdateringar av redan lanserade smartphones i upp till tre uppdateringar från inköpsåret. Nu när Sydkoreanska teknikbolaget LG Electronics lägger ned sin mobiltillverkning blir tillverkaren därmed den första stora mobiltillverkare som helt och hållet slutar tillverka mobiltefoner.
LG Wing är en smartphone som skiljer sig från alla andra med en roterande design som gör att den sticker ut jämfört med alla andra existerande smartphones.
Den ser vid första anblicken ut som vilken annan smartphone som helst men det är alltså inte en korrekt iakttagelse.
LG Wing är inte bara en stor mobiltefon utan när man vrider på mobilens yttre display svänger den runt i landskapsläge och nedanför sitter en andra mindre display på 3,9 tum.
LG Wing är med andra ord en telefon med dubbla displayer men det vet man inte bara genom att titta på den. Det beror på att den andra lilla displayen gömmer sig bakom den stora displayen så den syns först när den stora displayen svängs ur vägen.
Mekanismen är förstklassig med en display som glider smidigt åt sidan med ett klick.
Den framåtvända selfie kameralinsen är placerad inuti en motoriserad pop Up kameramodul. 
LG Wing är en fin smartphone som utvändigt ser ut att vara en flaggskepps mobil när den i själva verket är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Kolla alltid upp specifikationerna innan du beställer en ny mobiltelefon. 
Detta är en stilig mobiltefon med en elegant matt ram av metall runt kanterna och en speglande baksida täckt av glas.
På baksidan sitter en modernt designad rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och den låser upp mobilen snabbt och smidigt men inte lika smidigt som de gör hos de dyrare toppmobilerna.
På grund av att LG Wing har så ovanligt mycket rörliga delar saknas en IP Certifiering.

Wing är byggd för att motstå 200 000 vridningar vilket gör att LG  beräknar att mobiltefonen ska hålla i fem år. De flesta byter mobiltefon oftare än så och därför blir det inte något problem.
Det är en fantastisk mobiltefon för att kunna klara svåra utmaningar i mobilspel. Man kan spela spelet på huvudskärmen medan man tittar på en gameplay videos på YouTube som visar hur man ska göra.
Man kan ha till exempel Spotify igång på den lilla displayen och skriva ett mail på den stora displayen.
När du tittar på en YouTube video i stående orientering och sedan snurrar displayen åt sidan så att videon du tittar på hamnar i landskapsläge visas det på den lilla displayen uppspelningskontroller och reglage för volym och ljusstyrka. LG Wing är den perfekta mobilen för multitasking eftersom den är så otroligt praktiskt konstruerad.
När den är stängd ser telefonen ut och fungerar som alla handenheter även om den är en aning tyngre än de flesta andra ligger den fortfarande nära en vanlig mobiltefon.
Prestandan är i allmänhet bra och mobiltefonen fungerar tillfredsställande snabbt när man växla mellan enskärms och dubbelskärms läget.
Den stora yttre displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).  Den mindre displayen är också den av typen AMOLED och är på 3,9 tum med 1080×1240 pixlar och båda displayerna skyddas av Gorilla Glas 5. Displayernas färger är tilltalande för ögonen och displayernas ljusstyrka är tillräckligt bra även för användning i starkt dagsljus.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det är en relativt kraftfull processor som är vanligt förekommande hos budgetmobiler i övre mellansegmentet. 
RAM minnet är på 8 GB vilket är imponerande med tanke på att det här inte är en toppmobil och internminnet är på 128 GB hos basmodellen. Det existerar även en bättre variant med ett internminne på 256 GB. Minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort. Här finns gott om utrymme för att ladda ner applikationer och spara foton och videor. Mängden inbyggt minne är en viktig aspekt att ha koll på när man funderar på att skaffa en ny smartphone. Allt för många människor handlar mobil mer eller mindre på impuls och tittar inte alls på specifikationer och funktioner och ofta läser de inte ens recensioner. Det är riskfyllt att göra så eftersom risken för felköp blir extremt hög. 
Den framåtriktade kameralinsen i den motoriserade Pop Up modulen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Åtminstone huvudkameran ligger på ungefär samma nivå som de allra bästa mobilkamerorna det ute. Bilder tagna med huvudkameran är skarpa och tydliga med utmärkt färgåtergivning.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning på 13W.
LG Wing är inte direkt en billig smartphone med sin prislapp på 8500 kronor men trots att den säljs för flaggskepps priser rör det sig inte om en flaggskepps mobil. Den är istället en budgetmobil i övre mellansegmentet. Det man betalar för är själva konstruktionen. Att LG valde bort en topp processor var en kompromiss man var tvungen att göra för att mobilen inte skulle bli ännu dyrare.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.