Motorola Moto G100

Motorola Moto G100 är en uppgradering av Motorolas G-serie vilket ger prestandanivåer som inte tidigare setts i denna serie. Moto G100 är med andra ord Motorolas mest kraftfulla mobiltelefon i denna serie någonsin.
I vanlig ordning är displayen stor med lätt krökta kanter men inte alls lika mycket som hos Motorola Edge. Ramarna runt mobiltefonen är inte lika tunnare som hos andra flaggskepps mobiler särskilt gällande hakan som är extra tjock.
Motorola Moto G100 har faktiskt inte en utan två stanshål eftersom rnobilen har hela två främre kameralinser.
Chassit är av blänkande plast men det är en plast av hög kvalitet som är gjord för att efterlikna glas. Denna smartphone är tack vare behagligt rundade kanter bekväm att hålla i handen.
Det finns fyra kameralinser på baksidan och de två på framsidan så mobilen har totalt sex kameralinser.
Fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida inbäddad i Powerknappen. Volymknappen sitter precis ovanför fingeravtrycksläsaren och en Google Assistant knapp är placerad på vänstra långsidan.
Motorola Moto G100 har också ett hörlursuttag vilket är en fördel. 

Displayen är av typen LCD och är på 6,7 tum med bildförhållandet 21:9 och den har 1080×2520 pixlar och har en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bra kvalitet på displayen.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort. Det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Här finns den åttakärniga Snapdragon 870 processorn som driver det hela och även om den är en del av 800-serien  är den inte fullt lika kraftfull som Snapdragon 888 men den ligger mycket nära. Detta är en väldigt snabb processor som hamnar ett par nivåer över de mobiltefoner som använder processorer i 700-serien. Om du till exempel gärna och ofta spelar tekniskt krävande mobilspel är den här mobiltelefonen ett utmärkt val och mer så ifall du vill komma lite billigare undan.
Att spela mobilspel i flera timmar åt gången leder inte heller till bekymmer när det gäller batteritiden då telefonen har ett stort batteri på 5000 mAh.
De två främre kameralinserna är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Om du nöjer dig med att ha hyfsade kamera kvalitet och alltså inte behöver ha den största och finaste kameran klarar Motorola Moto G100 jobbet. Du får inte den högsta möjliga kvaliteten på bilderna men bilder blir ljusa och har mycket detaljer.
Mobiltelefonen har operativsystemet Android 11 utan skinn så man får en ren version av systemet.
Motorola Moto G100 är den första Motorola mobilen som stöder en ny stationär dockningsstationen som följer med i förpackningen. Med denna  dockningsstation kan du ansluta Moto G100 via den medföljande USB-C till HDMI-kabeln till en skärm eller TV och använda din telefon som en bärbar arbetsstation. Den fungerar lite som Samsung Dex.
Motorola är en av de mest pålitliga mobiltillverkarna på marknaden. Varje år tar de fram prisvärda smartphones med förstklassiga funktioner och anständiga specifikationer. Motorola Moto G100 är inget undantag med sin prislapp på strax under 5000 kronor är den ett mycket bra köp. Tänk på att de flesta toppmobilerna kostar nästan dubbelt så mycket som Motorola Moto G100 men då får man förstås mer premium material i själva konstruktionen. 
För att känna till att den här mobiltelefonen existerar behöver man ha lite koll på mobilutbudet och det är tyvärr något som få konsumenter har. De flesta verkar bara beställa någon random smartphone baserad på endast design och eventuellt märke men det är en dum idé. Läs alltid på innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska skaffa. Se till att försöka få bästa möjliga mobiltelefon för din budget. Titta på specifikationer, funktioner och pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.