Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A52 har en bra prestanda, en hyfsat bra byggkvalitet, en imponerande batteritid samt en väldigt bra display kvalitet.
Samsungs nya budgetmobil i mellansegmentet levererar definitivt en solid allround mobiltefon..
Denna smartphone har en stor display med 90 Hz bilduppdaterings frekvens vilket är en ganska ovanlig funktion i budgetmobiler inom den här kategorin.
Ramarna runt displayen på är snyggt tunna men inte fullt lika tunna som de är hos de dyra flaggskepps mobilerna men skillnaden är marginell.
Detta är inte ett flaggskepp och kostnaderna måste sänkas någonstans. Enhetens ram och bakpanel är därför av plast. En plast med en matt yta på baksidan.
Den rektangulära kameramodulen sticker ut något från chassit och den här mobiltelefonend utseende rent designmässigt påminner en hel del om flaggskepps mobiler från Samsung. Framför allt den svarta versionen kan misstas för att vara ett nytt flaggskepp.
När det gäller portar får man ett hörlursuttag, en USB Type-C port och microSD kortplats.
Telefon har även en IP-67 Certifiering som innebär att den överlever ett dopp på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter.

Displayen av typen AMOLED är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvens är på 90Hz, standard bilduppdaterings frekvensen är på 60Hz.
Display kvaliteten är fantastiskt bra och färgerna ser levande ut med en bra bettaktningsvinkel. Det är ett rent nöje att titta på streamad film och spela mobilspel på den här stora AMOLED displayen.
Fingeravtrycksläsaren under displayen är ganska konsekvent men är en aning långsam jämfört med dagens standard. 
Galaxy A52 5G kör Android 11 med Samsungs egna anpassad skinn som kallas One UI 3.1. Man använder med andra ord Googles operativsystem Android men med egna tillägg i form av funktioner och meny upplägg. Detta är inget unikt för Samsung utan många andra mobiltillverkare gör på samma sätt. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och har plats för ett minneskort. Det existerar två bättre varianter med ett RAM minne på 6 respektive 8 GB men samtliga versioner har ett internminne på 128 GB. Detta visar tydligt hur viktigt det är att studera specifikations listan innan man beställer sin nya smartphone så att man väljer den variant som passar just dig bäst. 
Processorn arbetar på smidigt och genomför dagliga uppgifter och öppnar appar med enkelhet.
Mer tekniskt krävande mobilspel som Call Of Duty Mobile, Shadowgun Legends, Fortnite och PUBG Mobile är visserligen fullt spelbara men laddningstiderna blir märkbart längre än ifall man skulle spela på en toppmobil och man behöver spela på lägre grafikska inställningar.
Selfie kameran vilken är lokaliserad i ett runt hål i mittersta överkanten av displayen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins). På baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul och dessa är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Kamerorna klarar av att fånga massor av fina detaljer i väl upplysta miljöer och bilder blir till och med godkända i svaga till mycket svaga ljusförhållanden. Det rör sig om en helt okej kamerakvalitet men den ligger naturligtvis inte på den allra högsta nivån. Detta är trots allt inte någon toppmobil.
Samsung Galaxy A52 5G har ett batteri på 4500 mAh med stöd för snabbladdning. Detta batteri kan laddas med en 25W laddare via snabbladdning men mobilen saknar tyvärr stöd för trådlöst laddning. Mobiltefonen levereras dock inte med en snabbladdare på 25W itället får man en laddare på 15W i förpackningen.
Batteriet på 4500 mAh klarar mer än en dag på en laddning vilket är imponerande.
Samsung siktar på att upprepa framgången fjolårets Samsung Galaxy A51 med lanseringen av Samsung Galaxy A52. 
Samsung Galaxyy A51 blev förvånade nog den mest sålda mobiltefonen globalt 2020.
Den nya modellen har verkligen förutsättningarna för att lyckas eftersom den är en riktig uppgradering av föregångaren på många områden. 
Priset ligger på 3790 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.