ZTE Axon 30 Ultra

Den nyligen lanserade ZTE Axon 30 Ultra är ett riktigt flaggskepp som erbjuder imponerande hårdvara, inklusive den färska Snapdragon 888 processorn, hög uppdateringsfrekvens, fantastisk kamerakvalitet och ett stort batteri.
Displayen är stor med kurvade långsidor och tunna ramar runt om.
Selfie kameran sitter i mitten av displayens övre del och fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta så designen är verkligen modern. Baksidan täckt av glas är plan men har avrundade kanter vilket gör mobilen skön att hålla i handen vilket alltid är en fördel. Kanterna runt mobilen är av metall precis som de ofta är hos mobiltefoner i den här prisklassen.
ZTE Axon 30 Ultra har på baksidan en framträdande  kameramodul som rymmer många högkvalitativa kameralinser.
Dessutom har mobilen stereo högtalare vilket innebär att multimedia konsumtion på den stora displayen verkligen blir en trevlig upplevelse. Telefonen har 24 bitars ljud på 192 kHz.

Displayen är en böjd AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och det ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är enligt uppgift på 144Hz och det i kombination med den kraftfulla topp processorn bör ge ett extremt bra flyt vid daglig användning.
Processorn är den senaste flaggskepps processorn från Qualcomm nämligen den åttakärnig Snapdragon 888 processorn på 2, 8 GHz.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det finns också bättre men dyrare varianter med ett RAM minne på 12 respektive 16 GB. Minnesmängden är samma på samtliga varianter.
ZTE Axon 30 Ultra kommer med tre huvudkameror på baksidan. Detta gör den till den allra första mobilen som har tre huvudkameror. 
Det finns två kameralinser på 64 Megapixlar varav den ena är en vidvinkel lins och den andra är en standard lins och det finns även en kameralins på 8 Megapixlar vilken är en telefoto lins. Kamerorna har laser autofokus, optisk bildstabilisator, PDAF och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är förhoppningsvis väldigt bra med möjlighet till att ta väldigt tjusiga bilder. 
ZTE Axon 30 Ultra har ett stort 4600 mAh batteri med stöd för 66W snabbladdning.
Denna smartphone säljs i Kina från och med den 19 april och den kommer också att komma till internationella marknader vid ett senare datum.
Priset ligger på 600 Euro vilket motsvarar ungefär 6089 kronor exklusive moms och det är mycket pengar men den är trots det billigare än andra  mobiltelefoner som använder namnet Ultra. Ultra mobilerna är numera ett populärt namn för olika mobiltillverkares absoluta värsting modell.
Här i Sverige finns det en hel del människor som inte alls har koll på vad det egentligen är de köper och som bara tittar på priset och designen. Det finns också en annan stor gruppering som endast skaffar flaggskepps mobiler men som fortfarande inte riktigt har koll och sedan finns det en mindre klick personer som har koll och som jämför olika mobiltelefoner för att finna bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man har råd att spendera.
Fler borde förstå vikten av att läsa på innan man bestämmer sig för vilken smartphone man ska välja för att undvika besvikelser och kanske till och med problem. Jag misstänker att det till exempel är rätt så många människor som har beställt en ny Huawei mobil utan att känna till att deras mobiltelefoner inte har åtkomst till Googles tjänster och funktioner. Tänk bara vilket pinsamt och helt onödigt misstag som lätt kunnat undvikas.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.