Huawei Mate X2

Huawei Mate X2 lanserades i Kina den 25 Februari 2021 men en mer utbredd, global lansering är väntad vid ett senare tillfälle.
Den här mobiltelefonen är en vikbar toppmobil med allt man förväntar sig av en sådan mobiltefon och den är dessutom mer unik än en vanlig flaggskepps mobil på grund av sin vikbara design.
Huawei har två stora displayer både på insidan och utsidan, båda med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Den yttre (sekundära) 6,4 tums displayen har ett bildförhållande på 21:9.
Hos föregångaren veks den stora displayen upp på utsidan så att den när den var uppvikt hade en display på både baksidan och framsidan men det har ändrats här. Den större displayen hamnar nu på insidan när telefonen är i hopvikt läge.
Huawei Mate X2 viks upp och ihop som en bok och sömmen där huvuddisplayen viks märks knappt. Du kan känna den om du letar efter den genom att dra ett finger över displayens yta men det är inte något som syns särskilt tydligt med blotta ögat.
Huawei Mate X2 blir när den fälls ihop nästan helt platt. Detta ger mindre risk för att damm och smuts kommer in i springan och skadar displayen.
Telefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag och fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida i Powerknappen.

Huawei Mate X2 har en hopfällbar inre AMOLED display som utvecklad är på 8 tum och har 2480×2200 pixlar samt en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Den normala bilduppdaterings frekvensen ligger på 60Hz. Pixeltätheten hamnar på respektabla 413 ppi (pixlar per tum). 
Den yttre displayen har en AMOLED display på 6,45 tum också den med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.  Denna display har 2700×1160 pixlar och en pixeltäthet på 456 ppi (pixlar per tum).
Mobiltelefonen drivs av den egentillverkade åttakärniga topp processorn HiSilicon Kirin 9000 på 2,5 GHz. Det rör sig om en väldigt kraftfull processor som med lätthet klarar av även de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Denna smartphone finns i två versioner varav den ena har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB medans den andra har samma mängd RAM minne men istället har ett inbyggt minne på 512 GB. 
Det är inte helt ovanligt att samma mobil finns i flera olika versioner och det visar med all tydlighet att det till och med är viktigt att läsa på innan man beställer så att man känner till alternativen.
Batterier är på 4500 mAh och stöder snabbladdning på 55W och det är en okej batteristorlek som borde ge en godkänd batteritid.
Huawei Mate X2 kommer med Huaweis egna skinn EMUI 11 som ett lager över Android 10. 
För fotografering har mobiltefonen fyra kameralinser på baksidan. En huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins). Den åtföljs av en 16 Megapixlar lins(ultra vidvinkel lins),  en 12 Megapixlar kameralins ( telefoto lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (zoom lins). På framsidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar. Kamerorna har 3×optisk zoom, optisk bildstabilisator, 10×optisk zoom, autofokus, och LED blixt. Kamerakvaliteten är av högsta kvalitet och ger fantastiska bilder till och med i mörkare omgivningar.
Huawei Mate X2 är en riktig flaggskepps mobil med alla specifikationer och funktioner som man kan förvänta sig av en toppmobil idag och dessutom har den en högkvalitativ konstruktion och en unik design. En design som garanterat kommer att väcka nyfikenhet från din omgivning men den har en stor nackdel som gör den svår att rekommendera.
Som de flesta känner till vid det här laget kan mobiltefoner från Huawei inte göra det mest grundläggande som de flesta konsumenter utanför Kina vill att deras smartphone ska göra. Nämligen ha omedelbar tillgång till Googles appar och tjänster. Det finns lösningar för att komma runt en del av dessa problem men det krävs en hel del extra arbete för användaren. Ett extra arbete man inte behöver lägga ner tid på ifall man väljer en mobiltelefon från en annan mobiltillverkare.
Väldigt få människor skulle välja Huawei App Gallery framför Google Play Store.
För att jag personligen ens skulle överväga att skaffa en nytillverkad smartphone från Huawei krävs att den är så otroligt mycket billigare än andra likvärdiga mobiltefoner från konkurrenterna. Att man kompenserar för avsaknaden av bland annat Google med en riktigt låg prissättning. Huawei gör förstås inte så.
En Huawei Mate X2 kostar 2300 Euro vilket motsvarar ungefär 23450 kronor och det är så långt ifrån billigt man kan komma. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.