Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra har presenterats och med den här mobiltelefonen har Xiaomi verkligen satsat på att ta fram en renodlad flaggskepps mobil med allt en sådan mobil behöver ha när det gäller prestanda och design för att räknas som en riktig flaggskepps mobil.
Den har allt förutom plats för ett minneskort.
Dessutom har denna smartphone två displayer, en 6,8 tums och en bakre display på 1,1 tum. Den sekundära displayen kan användas på många sätt
Som en display för att visa notifieringar, inkommande samtal och som en batteri indikator samt som ett hjälpmedel när man vill ta selfies med de bakåtvända kamerorna.
Baksidan av industriell keramik är extra tålig och böjer sig endast 0,1 mm när man pressar på den. Kanterna runt telefonen är av metall.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och låser upp mobiltefonen snabbt och smidigt. 
På baksidan sitter en gigantisk rektangulär kameramodul med avrundade hörn och i modulen sitter tre kameralinser av hög kvalitet.
Xiaomi Mi 11 Ultra har en IP-68 Certifiering som medför att den klarar av att befinna sig på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

Displayen är en AMOLED display med bildförhållandet 20;9 och den har 1440×3200 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 515 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus vilket är den senaste versionen av detta tåliga skyddsglas.
Displayen är otroligt skarp och tydlig med bra svärta och färgåtergivning.
Föga överraskande har Xiaomi valt Qualcomms senaste topp processor den åttakärniga Snapdragon 888 på 2,8 GHz.
Detta parat med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB ger en fantastisk smartphone när det gäller kraft och snabbhet.
Enheten saknar dock utbyggbart lagringsutrymme vilket hade varit ytterligare en fördel med den här mobiltelefonen.
Det finns också bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
När det gäller prestanda borde vi förvänta oss att den nya telefonen i stort sett matchar det vi ser hos andra flaggskepps mobiler, vilket innebär den bästa möjliga upplevelsen av en toppmobil idag.
Batteriet på 5000 mAh erbjuder snabbladdning på 67W och kan även laddas trådlöst. Enligt mobiltillverkaren Xiaomi kan mobilen ladda fullt på bara 36 minuter. 
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom, läser autofokus samt dubbla LED blixtar.
Det är mycket tydligt att Xiaomi Mi 11 Ultra är extremt kameracentrerad. Mobiltelefonen är kapabel till att ta fantastiska bilder och kamerorna når förhoppningsvis nya höjder när det gäller att ta bilder med sin smartphone.
Operativsystemet är Android 11 med Xiaomis skinn MIUI 12.5 så mobiltefonen saknar ett helt rent operativsystem vilket är en mindre nackdel enligt min åsikt men som andra inte tycker spelar någon roll.
När det gäller pris hamnar den här mobiltelefonen i kategorin med fyra siffror vilket är förklarligt med tanke på dess avancerade specifikationer. I ynnerhet är det kamerorna som kommer att öka kostnaderna.
Pris för Xiaomi Mi 11 Ultra startar på 5999 yuan vilket motsvarar ungefär 7930 kronor exklusive moms. På det priset tillkommer alltså momsen och med moms landar vi någonstans runt 9912 kronor vid lanseringen. Denna flaggskepps mobil är därmed inte särskilt mycket billigare än Samsungs eller Apples senaste värsting modeller och det indikerar att Xiaomi likt OnePlus till viss del redan har gjort lämnar mycket värde för pengarna segmentet. Om vi kommer se en prisökningal i framtiden när det gäller samtliga modeller som Xiaomi lanserar vore det oerhört trist.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.