Nubia RedMagic 6

En typisk speltelefon skiljer sig från andra högpresterande telefoner genom att inkludera extra spelspecifika funktioner som aktiv kylning och speciella knappar för gaming. De har oftast de senaste toppprocessorerna och displayer med högre bilduppdaterings frekvens. Nubia RedMagic 6 har en bilduppdaterings frekvens på 165Hz display.
Den har inbyggd aktiva kylningen vilket möjliggör långa spelsessioner.
Denna speltelefon är prisvärd, seriöst kraftfull och har en snabbare uppdateringsfrekvens än du hittar hos någon annan telefon just nu.
Mobiltelefonen känns robust och välkonstruerad med sina kanter av metall och glas på både framsidan och baksidan. Baksidans kanter lutar försiktigt från kant till kant i alla riktningar. Det finns två RGB ljus nära varje sida som kan ställas in i olika färger och mönster baserat på aviseringar, samtal, spel med mera.
På sidan av enheten finns ett rött reglage som används för att aktivera Game Space vilket är ett dedikerat spelgränssnitt som ger dig enkel åtkomst till dina nedladdade spel. Game Space ger dig också kontroll över fläkten, de bakre RGB lamporna samt låter dig konfigurera axelknapparna.

RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men det saknas plats för minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Processorn är den åttakärniga topp processorn Snapdragon 888 på 2, 8 GHz.
På grund av den kraftfulla processorn och telefonens 165Hz uppdateringsfrekvens är spelupplevelsen så flytande som den kan bli. 
Att aktivera spelgränssnitter är enkelt. Man drar endast i  det röda reglaget på Red Magic 6 övre vänstra långsida och då får man direkt tillgång till samtliga av sina installerade mobilspel samt andra gaming relaterade funktioner.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Kamerakvaliteten är avgjort genomsnittlig. Sammantaget ger kamerorna på Red Magic 6 användbara bilder som duger för att lägga upp på sociala medier. Men den som skaffar sig en Red Magic 6 prioriterar ändå mobilt spelande framför fotografering så kamerakvaliteten blir av mindre vikt.
Batterilivslängden på RedMagic 6 är bra. Med ett  stort batteri på 5050 mAh klarar mobiltefonen enkelt en hel dags användning men det är klart att batteriet töms fortare vid intensivt spelande i flera timmar.
Batteriet har stöd för snabbladdning på 66W så när det stora batteriet väl är tömt fylls det fullt mycket kvickt vilket är en stor fördel.
Ett annat exempel på en fantastisk gamingmobil är Asus ROG Phone 5 som jag har informerat om i ett tidigare blogginlägg. 
Kom ihåg att aldrig välja en ny smartphone på impuls utan att först läsa recensioner och titta på specifikationerna och funktionerna. Gör alltid ett genomtänkt val för att på så sätt undvika felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.