Motorola Moto G10

Motorola Moto G10 är en budgetmobil helt konstruerad av plast. Man förväntar sig väl ändå inte att den ska vara gjord av glas eller metall?  Den matta plastbaksidan har ett  mönster i form av vågor.
Kameramodulen i det övre vänstra hörnet sticker ut lite, och den följer den nuvarande designtrenden med en oval, rektangulär kameramodul som rymmer alla kameralinser.
Fingeravtrycksläsaren sitter även den på baksidan och den ligger nästan plant med baksidans ytas så ibland är det svårt att känna var den är med fingret.
Displayen har inte tunna ramar runt om och mobilen har en flärp för selfie kameran istället för hål i displayen och det tillsammans med materialet avslöjar att detta är en budgetmobil och inte en flaggskepps mobil.
Motorola Moto G10 har en vattenavvisande beläggning vilket är en riktigt trevlig bonus att få i en så här billig smartphone. Det betyder att den här mobiltelefonen klarar av lättare regnstänk men knappast klarar av att tappas i poolen.

Displayen av typen LCD är på 6,5 tum och har bildförhållandet 20:9 och är på 720×1600 vilket innebär att displayen har en pixeltäthet på 270 ppi (pixlar per tum).
Displayen är i bästa fall genomsnittlig eller till och med medelmåttig även för den här prisklassen.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB vilket är okej men inte det ultimata för dagens användare. Det finns plats för ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 460 processor på 1,8 GHz och det rör sig om en budget processor. Det är processorerna som tydligt definierar i vilken kategori en mobiltelefon hamnar och Motorola Moto G10  i segmentet budgetmobiler med sin åttakärniga Snapdragon  processor vilken är kapabel att hantera de flesta dagliga uppgifterna bra. Att skicka och ta emot meddelanden, läsa och skriva E-post eller surfa på Internet går utmärkt.
Moto G10 har dock inte en tillräckligt kraftfull processor för att kunna erbjuda en flytande spelupplevelse. Den här mobiltelefonen passar definitivt inte den sortens användare som brukar spela tekniskt krävande mobilspel så ifall du är en sådan person bör du undvika mobiltefoner i den här kategorin av mobiler helt och hållet.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Huvudkameran producerar foton med färger som inte är livliga  men de verkar återge verklighetens färger någorlunda väl. 
Mobilen har en enda högtalare placerad i botten av mobilen som inte imponerar med kvalitet eller volym. Ljudkvaliteten duger dock för den lättare användare som den här mobiltelefonen riktar sig mot. 
Den stora fördelen med Motorola Moto G10 är batteriets livslängd men det är inte en överraskning med tanke på mobilens svaga  skärmkvalitet och processorprestanda. Den här mobiltelefonen klarar av två dagar på en laddning. Batteriet har stöd för snabbladdning på 20W.
Vilken användare duger den här mobiltelefonen för? Det är en svår fråga att besvara faktiskt. Den duger i alla fall inte för personer som brukar spela mobilspel och titta på film och den duger endast för en person som mest använder sin smartphone för att ringa samtal och kanske surfa på nätet.
En Motorola Moto G10 kostar 1800 kronor. Om du är ute efter en billig smartphone och vill ha en som trots sitt låga pris fungerar någorlunda bra är det mer fördelaktigt att lägga till någon femhundring för man ser då en stor skillnad i kraft och övergripande kvalitet överlag.
Handla aldrig en ny smartphone på impuls. Läs helt enkelt på innan du bestämmer dig för vilken mobiltefon du ska skaffa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.