Realme 8 Pro


Realme är för närvarande inte ett känt märke i Europa men om den kinesiska mobiltillverkaren fortsätter att släppa mobiltelefoner som Realme 8 Pro kan vi snart förvänta oss en förändring på den fronten. 
Mobiltefonen har en stor display vars sidoramar runt displayen är snyggt tunna men hakan är betydligt tjockare vilket medför att man direkt förstår att det här inte är en dyr flaggskepps mobil. Realme 8 Pro är i själva verket en budgetmobil i övre mellansegmentet.
Baksidans kanter är lite böjda och både baksidan och kanterna runt mobilen är gjorda av plast med en sandblästrad yta som ger ett stadigt grepp i handen.
Baksidan har Realmes motto  'Dare to Leap' skrivet med stora bokstäver lodrät över hela bakstycket vilket är en detalj som drar ner intrycket av denna smartphones design. Det finns en mörk variant där denna text syns mindre tydligt så den är det bättre alternativet ifall man vill äga ett exemplar av den här mobiltelefonen.
På bakstycket sitter fyra kameralinser i en fyrkantig kamera modul där var och en av de cirkulära linserna har samma storlek vilket ger symmetri rent designmässigt.
Realme 8 Pro har en fingeravtrycksläsare under displayen och den är en av de bästa fingeravtrycksläsarna som man kan erbjuda idag. Den låser snabbt upp displayen och är nästan i nivå med de fingeravtrycksläsare som sitter i OnePlus mobiltefoner.

Displayen av typen AMOLED är på 6,4 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och därmed landar pixeltätheten på 411 ppi (pixlar per tum).
Displayen ser ganska bra ut, med fina livfulla färger vilket kan förväntas eftersom det rör sig om en AMOLED display. Displaye följer snyggt telefonens rundade kanter. Selfie-kameran är integrerad i ett litet stanshål som är lokaliserat längst upp i displayens vänstra hörn.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och denna processor är
en typisk mellanklass processor som i kombination med ett RAM minne på 6 GB visserligen inte befinner sig på samma nivå när det gäller processorkraft som de dyra flaggskepps mobilerna men den hamnar inte långt ifrån.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB men med samma mängd inbyggt minne. Minneskapaciteten är möjlig att utöka via ett minneskort. Den här mobiltelefonen har alltså gott om utrymme vilket är en av de fördelar man får när man väljer sin nästa smartphone bland budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Operativsystemet är Android 11 med Realmes skinn Realme UI 2.0 och det innebär att operativsystemet inte är rent. Det vill säga att tillverkaren har lagt till sina egna inställningar och funktioner på ett redan existerande system. I det här fallet Android.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
I väl upplysta miljöer ser bilderna bra ut, med rika detaljer och utmärkt kontrast.
Batteriet på 4500 mAh klarar enkelt en dag på en laddning. Att den skulle klara två dagar på en laddning verkar dock osannolik, om du inte använder telefonen mycket begränsat. Batteriet har stöd för snabbladdning på 50W och det tar mindre än en timme att ladda mobiltelefonen hundra procent full. Det finns ingen trådlös laddning här, men att den funktionen saknas är förväntat av en smartphone i den här prisklassen.
Om du kan stå ut med den massiva slogan på baksidan av mobiltelefonen levererar Realme 8 Pro anständiga specifikationer med tanke på det begärda priset på 3190 kronor.
Var alltid medveten om vad det är du köper. Handla aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationerna och funktionerna. Läs helt enkelt på och jämför alternativen innan du bestämmer dig.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.