Månadens mobil ( April 2021)

OnePlus 8T är en av OnePlus mest avancerade smartphones 2020. Mobiltefonen är en subtil uppgradering jämfört med OnePlus 8 som lanserades tidigare samma år. Den var utan tvekan en av de allra bästa mobiltelefonerna man kunde köpa 2020 och är fortfarande ett bra alternativ att överväga 2021.
Denna smartphone följer nästan alla krav som en flaggskepps mobil från det året behöver uppfylla för att få kallas flaggskepp.
Den täcks av Gorilla Glass 5 både på framsidan och baksidan av telefonen och en matt aluminiumram löper runt kanterna. Den stora displayen går långt ut på kanterna med minimalt med ramar runt om och baksidan har en blänkande yta som tyvärr lätt drar till sig fingeravtryck och smuts.
Mobiltelefonen har en bra uppsättning stereohögtalare och en USB-C-port i botten men inget hörlursuttag eller officiell IP-Certifiering. Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och smidigt.
OnePlus 8T har jag utsett till Månadens mobiltefon. Den kostar just nu hos Webhallen 5990 kronor och det är ett extremt bra pris med tanke på vad man får för pengarna.

OnePlus 8T har en AMOLED display på 6,55 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Displayen är skarp och tydlig samtidigt som den återger mycket detaljer och färgerna ser naturliga ut och är väldigt tilltalande för ögat.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och den minnesmängd man får från början är den man får leva med under telefonens livslängd på grund av att minneskort plats saknas. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på hela 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2, 8 GHz.
OnePlus 8T är snabb. Allt du känner för att göra, vare sig du använder dig av sociala medier, läser dagens tidning online eller spelar  ett intensivt mobilspel fungerar utmärkt. OnePlus 8T är utrustad precis som de bästa toppmobilerna på marknaden. Naturligtvis kommer det att finnas nyare telefoner 2021 med mer kraftfulla processorer med nästa generations hårdvara men även med tanke på det är OnePlus 8T ett väldigt komplett paket.
En viktig höjdpunkt i OnePlus Experience är OnePlus egns skinn OxygenOS som enligt många är det snabbaste och smidigaste skinnet där ute. Operativsystemet är Android 11 med OxygenOS 11.0.4 som ett lager över Android. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. 
OnePlus 8T har kameror vilka faktiskt ger en tillräckligt bra fotograferings och videografisk upplevelse. Bilder tagna med kamerorna har varit tillräcklig fina för att duga i vardagen. Man kan ta riktigt snygga bilder efter några justeringar här och där.
Främst huvudkameran producerar mycket detaljerade och välbalanserade bilder i bra och medelstarkt ljus.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W som enligt mobiltillverkaren medför att batteriet kan laddas fullt på trettionio minuter.
OnePlus 8T har en ny batteridesign och ett nytt  laddningssystem. Istället för att ha ett batteri i telefonen har det två som är sammankopplade. För laddning betyder det att båda kan ladda samtidigt med en högre laddningshastighet utan att batteriet blir överhettat och därmed tar skada.
Bland fördelarna med den här mobilen inkluderas en fantastisk, stor AMOLED display med en bildippdateringshastighet på 120Hz, ett stort batteri på 4500 mAh med supersnabb laddning samt en processor med gott om kraft.
Det finns fler likheter än skillnader mellan nyligen lanserade OnePlus 9 och OnePlus 8T. Båda telefonerna har chassin täckta av glas. Samma storlek och kvalitet när det gäller displayerna och samma bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Exakt samma selfie kamera, samma snabba laddning av batteriet och dubbla stereohögtalare. De har också liknande dimensioner och vikt samt brist på IP-certifiering.
Skillnaden är med andra ord inte direkt gigantisk så varför inte beställa en OnePlus 8T istället till en lägre kostnad?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.