LG lägger ner mobiltillverkningen.

LG Electronics har nu officiellt meddelat att de har beslutat att stänga ner sin mobil division över hela världen enligt ett beslut som godkänts av dess styrelse den 5 april. Det betyder tråkigt nog att vi inte kommer att se några nya smartphones från LG i framtiden.
Det är otroligt trist att vi konsumenter nu får färre alternativ att välja bland när vi vill skaffa en ny smartphone 
Företaget kommer att ha avvecklat hela mobiltelefonverksamheten senast den 31 juli  men en hel del av deras redan lanserade mobiltefoner kommer naturligtvis fortfarande vara tillgängliga. Åtminstone tills lagret av mobiltelefoner har tömts. De här mobiltelefonernas pris borde sannolikt gå ner vilket gör att de kan vara bra lite billigare alternativ för oss som letar efter en ny smartphone. Man kan nog göra en ganska bra deal en tid framöver.
LG fortsätter att ge support och service till sina redan befintliga mobiltefoner telefoner så du som redan äger en mobiltelefon från denna tillverkare eller som planerar att beställa en behöver inte oroa dig just nu. Eftersom din mobiltelefon kommer att stödjas officiellt under en längre tid.

LGs smartphoneaffär har drabbats av förluster flera år i rad ett tag nu. Förra året levererade varumärket 23 miljoner telefoner jämfört med 256 miljoner levererade från konkurrenten Samsung enligt Counterpoint Research.
I ungefär sex år har mobiltillverkarens  telefonverksamhet haft stora problem med låga försäljnings siffror och trots att LG har satsat stenhårt på att öka försäljningen har de inte lyckats. Konkurrensen från mobiltillverkare som Samsung och kinesiska tillverkare som OnePlus, Xiaomi, Huawei och Realme har varit för hård. Alla ansträngningar för att hålla verksamheten flytande misslyckades.
I December 2020 hade LG endast 1,7 procent av den globala telefonmarknaden vilket är en otroligt låg siffra och i och med det var ödet för mobiltillverkningen beseglat.
Man har försökt att sälja sin mobil division men har efter långa förhandlingar med de få intresserade köparna blivit tvungna att ge upp försöken och har alltså istället meddelat att de ska stänga ner divisionen helt.
Istället för smartphones kommer LG att framöver fortsätta fokusera på smarta hemprodukter som till exempel TV apparater, ett område där företaget är en av de större tillverkarna.
Mobil Divisionen har under sex års tid registrerat förluster på totalt cirka 4,5 miljarder dollar och genom att bli av med den starkt konkurrensutsatta sektorn kan LG fokusera mer på tillväxtområden som elektriska fordonskomponenter, trådlösa bluetooth enheter och hemelektronik.
LG kommer sannolikt att säga upp en mängd anställda, men många kommer förmodligen att förflyttas till andra delar av LGs verksamhet. Det har anställda över hela världen och deras mobiltelefoner monterades ihop i Kina, Brasilien och Vietnam.
Att LG inte längre kommer att tillverka mobiltefoner är en stor besvikelse inte bara för mig själv utan för många andra som känner likadant men vad ska man göra när man har en division som går med gigantiska förluster i flera år? 
Mobil marknaden är extremt konkurrens utsatta och få tillverkare lyckas nå ut med sina mobiltelefoner. 
LG har testat nya idéer och försökt experimentera med ny teknik men har trots det inte lyckats öka sin popularitet. 
Man har också satsat på att ta fram fantastiska mobiltefoner i mellansegmentet men vad hjälper det när de mobilerna ofta var mycket dyrare än sina likvärdiga konkurrenter?
Den sydkoreanska mobiltillverkaren gjorde under sin existens några av de bästa mobiltefonerna på marknaden och de satte sin prägel på smartphones under de senaste två decennierna. Jag kommer att komma ihåg deras mobiltelefoner med nostalgi och saknad en lång tid framöver. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.