Poco F3

Poco F3 existerar i ett enda syftet, att erbjuda så mycket prestanda som möjligt för ett så billigt pris som möjligt. Det lyckas mobiltillverkaren Xiaomi med genom att satsa på att kunna erbjuda några flaggskepps specifikationer samtidigt som man sparar in på andra områden.
Poco är ett undermärke till den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi och var redan från början en succé med sina pressade priser lite likt vad OnePlus hade gjort flera år tidigare. Ifall du letar efter den bästa möjliga displayen och processorn du kan få för en blygsam summa pengar är Poco F3 en av de få mobiltefoner du behöver spana in.
Poco F3 är full av förstklassiga funktioner och har ett bakstycke av glas med en metallram runt om telefonens kanter. Poco F3 påminner designmässigt ut som Xiaomi Mi 11 som är en flaggskepps mobil.Den nya Poco F3 har  Gorilla Glass 5 på både framsidan och baksidan. Mobiltelefonen har en blänkande 
avrundad rygg samt avrundade kanter. Naturligtvis leder en baksida täckt av glas blir den särskilt benägen att dra till sig fingeravtryck och smuts efter endast en liten stunds användning.
Displayen är stor med relativt tunna ramar och ett runt hål i displayens mittersta överkant för selfie kameran. 
Poco F3 är bland de första telefonerna som använder den förbättrade versionen av förra årets Snapdragon 865. Det är den nya Snapdragon 870 som enligt uppgift är ungefär tio procent snabbare än tidigare nämnda processor.
Fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida av mobiltefonen och det är en placering som en del tycker är helt okej men jag personligen föredrar att fingeravtrycksläsare sitter på mobilers baksida eller alternativt under displayens yta på framsidan.
Tyvärr finns det ingen IP Certifiering hos den här telefonen och den saknar ett 3,5 mm hörlursuttag. Men mobilen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz vilket alltid är en fördel för oss som använder våra mobiltelefoner som multimedia enheter.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp, skrollningen sker supermjukt och kontrasten är utmärkt, med livfulla och kraftfulla färger.
Den åttakärniga Snapdragon 870 processorn inuti Poco F3 är nästan den bästa Qualcomm processorn på marknaden idag. Det vill säga näst efter den superkraftfulla Snapdragon 888 processorn som kommer att sitta i otroligt många kommande toppmobiler. Vid daglig användning upplever man inte någon märkbar skillnad mellan de två. Båda processorerna gör ett fantastiskt jobb under grafikintensiva uppgifter,
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Auto fokus och LED blixt.
Poco F3-kameran fungerar ungefär lika bra som du förväntar dig för en mobiltelefon i den här prisklassen. Kamerorna är inte bland de allra bästa men de är inte heller sämst. Under de bästa omständigheter får du bra resultat. Under mindre än idealiska omständigheter ser du ett dåligt resultat.
Operativsystemet är Android 11 med Pocos skinn MIUI 12.
Batteriet på 4520 mAh tar dig igenom en dag med tung användning utan problem. Det är dock osannolikt att klara sig igenom en andra dag. Batteriet har stöd för snabbladdning.
Du kommer inte igenom mycket mer än en dags tung användning, men det passar de flesta bra eftersom de ändå vanligtvis laddar sin smartphone på slutet av en lång dag.
Jag rekommenderar att du använder bilduppdaterings frekvensen på 60Hz för det mesta och bara ändrar det till 120Hz när du utför en aktivitet som verkligen skulle dra nytta av den förbättrade uppdateringsfrekvensen.
Displayen är av en hög kvalitet och mobilen erbjuder specifikationer som sällan sitter i mobiltefoner med det här priset. Processorn är inte bara tillräckligt kraftfull för att hantera nästan alla uppgifter utan den har också stöd för 5G anslutning vilket gör mobilen lite mer framtidssäker.
Poco F2 är en fantastisk smartphone men det finns ett par mindre besvikelser i form av kameran vilken ger acceptabla bilder men inte fantastisk och programvaran är inte heller helt ren vilket hade varit bättre.
Prislappen på 409 dollar motsvarande 3600 kronor är en stor fördel men tyvärr blir mobilen inte riktigt lika billig på grund av att den svenska momsen ser till att ge ett högre pris än så. Men för 4500 kronor inklusive moms får man trots det väldigt mycket telefon för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.