Poco F3

Poco F3 är en väldigt bra smartphone men den är dock mer än så. Den är en billig flaggskepps mobil, en så kallad flaggskepps dödare.
Rent designmässigt är den här mobiltelefonen i princip samma mobiltefon som Xiaomi Redmi K40 men planerad att säljas på den globala marknaden.
Displayens ramar är ganska tunna, liksom stanshålet för selfie kameran vilken är fint centrerad i displayens övre del.
POCO F3 har en glasbaksida med ramar av plast. Plasten som omger telefonens kanter 
är gjord av en mycket högkvalitativ plast som känns precis som metall.
Fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida placerad i Powerknappen. Jag personligen hade föredragit att den satt under displayens yta eller på mobilens baksida men det är helt och hållet en smaksak. En fördel med denna smartphone är att den har stereo högtalare så uppleven av att titta på film, YouTube videos eller spela mobilspel blir mer njutbart.
Poco F3 påminner utseende mässigt mycket om Xiaomi Mi 11 som är ett av tillverkarens nuvarande flaggskepp men den är mycket billigare. 

Poco F3 har en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten hamnar därför på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen och bakstycket skyddas av Gorilla Glas 5.
Displayen är så pass bra att man tydligt kan se vad som visas på displayen även när man befinner sig utomhus en solig sommardag.
Processorn är den åttakörniga Snapdragon 870 5G processorn på 3,2 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minneskort plats saknas tråkigt nog men det är knappast någon större katastrof när mobiltefonen har så pass mycket internminne från start. Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det gäller som vanligt att hålla koll på exakt vad det är man faktiskt beställer.
Poco F3 levereras alltså inte med den allra mest kraftfulla Qualcomm processorn som finns tillgängliga på marknaden. Istället för en  Snapdragon 888 får man nöja sig med den helt nya och fortfarande mycket kapabla Snapdragon 870 processorn. Denna åttakärniga processor på 2,8 GHz har inga problem med grafikintensiva spel som Genshin Impact, PUBG, Fortnite Modern Combat Versus eller Call of Duty även när spelen är inställda på de högsta grafikinställningarna.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Naturligtvis ligger kamerakvaliteten inte i  världsklass. Med det sagt klarar kamerorna av att ta några fina bilder i bra belysning. Bilderna är skarpa med bra färgåtergivning samt har ganska bra dynamiskt omfång. 
4520 mAh batteriet under chassit på Poco F3 tar dig igenom en dag med tung användning utan problem. Det är dock osannolikt att den klarar sig längre än så. Batteriet har stöd för snabbladdning på 33W och det medför att batteriet laddas helt fullt på femtiotvå minuter.
POCO F3 levererar förstklassig hårdvara tillsammans med en högkvalitativ 120Hz AMOLED display, hyffsat bra kamerakvaliter och batteritid som räcker hela dagen och dessutom med funktionen snabb laddning. Telefonen kompromissar på en del områden men för vad du i slutändan betalar här får du ett stort värde.
Här i Sverige finns det en hel del människor som inte alls har koll på vad det egentligen är de köper och som bara tittar på priset och designen. Det finns också en annan stor gruppering som endast skaffar flaggskepps mobiler men som fortfarande inte riktigt har koll och sedan finns det en mindre klick personer som har koll och som jämför olika mobiltelefoner för att finna bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man kan spendera.
Fler borde förstå vikten av att läsa på innan man bestämmer sig för vilken smartphone man ska välja för att undvika besvikelser och kanske till och med problem. Jag misstänker att det till exempel är rätt så många människor som har beställt en ny Huawei mobil utan att känna till att deras mobiltelefoner inte har åtkomst till Googles tjänster och funktioner. Tänk bara vilket pinsamt och helt onödigt misstag som lätt kunnat undvikas.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.