Motorola Moto G60

Motorola har ännu en gång lanserat två telefoner i G-serien och dess är Motorola Moto G60 och Motorola Moto G40 Fusion. Det här blogginlägget tar upp den förstnämnda mobiltefonen.
När man tittar på mobilen framifrån ser man den enorma  6,8 tums displayen omgiven av ganska tunna ramar runt om men inte alls lika supertunna som hos de dyra toppmobilerna.
Det finns ett stort hål mitt i toppen av displayen för selfie kameran.
Motorola G60 har en blänkande plastbaksida som tyvärr är lite av en fingeravtrycksmagnet så man blir tvungen att torka av telefonen flera gånger dagligen ifall man inte använder ett mobilfodral alltså. 
Bakstycket har tre kameralinser vilka sitter i en kameramodul som sticker ut från chassit och på baksidan sitter även en bakre fingeravtrycksläsare.
Motorola bestämde sig för att skippa  stereohögtalare, förmodligen som ett sätt att få ner prissättningen på mobiltefonen.
Den här telefonen har en enda botten monterad högtalare.
Fingeravtrycksläsaren gör sitt jobb bra men  Face Unlock tar alltid för lång tid att låsa upp telefonen med och det rör sig om 2 till 3 sekunder för att Face Unlock ska reagera och låsa upp displayen.

Displayen är en stor LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och har en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). 
Motorola Moto G60 blir den första Motorola mobilen som kommer med en bilduppdaterings frekvensen på 120Hz. 
Displayen  i sig är anständig, ljusstyrkan är tillräcklig för utomhusbruk men den är samtidigt inte anmärkningsvärt bra.
Moto G60 drivs av en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 732G processor på 2,3 GHz i kombination med ett RAM minne på 6 GB.
Processorn hanterar nästan alla sysslor utan ansträngning men när man spelar mer tekniskt krävande mobilspel en längre tidsperiod blir  telefonen en aning för varm. Att surfa på nätet, kolla in  sociala medier och allt annat flyter på väl.
Det inbyggda minnet är på 128 GB och det finns plats för ett minneskort.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Huvudkamera ger snygga bilder vid bra ljusförhållanden och färgåtergivningen och vitbalansen är mestadels naturliga. 
Det enorma 6000mAh-batteriet här räcker lätt mer än en dag, mer  än 8 timmars användning med medel användning till tung användning
Batteriet har stöd för snabbladdning på 20W
Motorola Moto G60 ser ut att vara en värdig konkurrent till Xiaomi och Redmi när det gäller billigare mobiltelefoner som erbjuder mycket för pengarna man spenderar.
Motorola är ett av de bästa märkena inom  budgetkategorin även om Xiaomi säljer fler mobiltelefoner totalt sett. Motorola har  fördelen med att ge en mer ren Android upplevelse än både Xiaomi och Realme.
Ett eventuellt svenskt pris är okänt för tillfället men mobiltefonen kostar någonstans runt 200 Euro vilket skulle motsvara ungefär 2050 kronor exklusive moms.

Know Your Product Before You Buy It!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.