Hur står sig Google Pixel 4 2021?

Google Pixel 4 är en flaggskepps mobil som lanserades i Oktober 2019.
Prestandan på Google Pixel 4 är lika bra nu som vid lanseringen. Det är delvis tack vare en bilduppdaterings frekvenspå 90Hz. Även om lite kredit också går till Snapdragon 855 processorn som fortfarande är tillräckligt kraftfull och med lätthet klarar dagliga uppgifter och spel.
Den största försäljningsargumentet för att beställa en mobiltelefon från Google är att man får tillgång till nya, rena versioner av Android när de lanseras och är garanterad uppdateringar i flera år framöver. Sedan lanseringen har Pixel 4 uppdaterats till Android 11.
Denna smartphone ser lite unik ut med sin relativt tjocka ram över displayen. Underkantens och långsidornas ramar är betydligt tunnare än denna övre ram men det finns en anledning till den här designen. Jag återkommer till det längre ner i texten.
Baksidan täcks av glas med en ovanlig keramisk finish och i det övre vänstra hörnet sitter en fyrkantig kameramodul med plats för endast två kameralinser. 
En texturerad svart aluminiumram håller ihop displayen och bakstycket.
Mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering vilket medför att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Google Pixel 4 saknar helt fingeravtrycksläsare och låses istället upp med ett supersäkert och snabbt Face Unlock. Här finns till och med stereo högtalare för att ge en bättre multimedia upplevelse när man använder mobilen för media konsumtion.

Displayen är en AMOLED display på 5,7 tum med bildförhållandet 19:9 och den har 1080×2280 pixlar och en pixeltäthet på 444 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Google Pixel 4 ,arbetar på bra även vid tyngre arbetsuppgifter och det beror inte endast på displayens bilduppdaterings frekvens på 90Hz utan också på grund av programvaran vilken är optimerad för hastighet och flyt.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 855 på 2,8 GHz och den har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 128 GB och det är den modellen man allra helst borde satsa på att skaffa.
Denna generation av pixlar levereras med radarbaserad Motion Sense för gester kallad Soli och den funktionen förklarar varför pannan är så pass stor. Det ligger helt enkelt en mängd elektronik där uppe ovanför displayen.
Motion Sense använder radar för rörelseigenkänning och den känner när din hand sträcker sig mot mobilen och förbereder sig för att låsa upp displayen med Face Unlock redan innan du har lyft upp telefonen. Tekniken gör det även möjligt att hoppa över eller tillbaka till en tidigare låt genom att man sakta sveper handen över displayens yta när man till exempel lyssnar på musik i Spotify. Man kan förövrigt även stänga av ett alarm och avvika inkommande samtal bara genom att svepa med handen över displayen på detta sätt.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Google Pixel 4 är onekligen en av de allra bästa kameratelefonerna man kan köpa med en kameralins på 12,2 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 16 Megapixlar (telefoto lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom och slutligen dubbla LED blixtar.
Det största problemet med Pixel 4 är dess batteritid. Med ett allt för liter batteri på 2800 mAh som gör att man får kämpa för att klara sig till det middagstid. 
Den här mobilen är en fantastisk telefon vars  enda nackdel är att batteritiden inte är den bästa.
Med tanke på de 5788 kronor mobilen kostar hos CDON är Google Pixel 4 en bra affär eftersom man får en utmärkt toppmobil för pengarna och man kan fortfarande räkna med uppdateringar av operativsystemet på grund av att den är en mobiltelefon från Google. Det är ju som de flesta känner till Google som äger operativsystemet Android.
Detta är på många sätt en väldigt imponerande smartphone som är väl värd att vara en kandidat till att bli en power users nästa mobiltefon. Om man kan bortse med den lite mediokra batteritiden vill säga. 
Man ska bara vara medveten om att det finns en hel del bra mobiler inom samma prisklass som har större batterier än Pixel 4.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.