Honor Magic V

Honor Magic V är den första hopfällbara mobiltefonen med den senaste Qualcomm tillverkade Snapdragon 8 Gen 1 processorn.
Med den här telefonen får man en extern skärm i standard storlek på utsidan och en vikbar skärm i surfplattastorlek på insidan.
För mig är det här en fantastisk konstruktion eftersom man både får en normal mobiltefon och en surfplatta i samma produkt.
Baksidan av telefonen har två olika ytbehandlingar, glas eller läderbaksida. Det finns två färger när det gäller glas versionen, svart och titansilver. Modellen i läderfinish finns endast i orange färg. Baksidan är mycket ren med ett mycket subtilt Honor märke och ingen annan text eller någon annan distraktion.
Tack vare den ultratunna egendesignade gångjärnet är Magic V endast 14,3 mm tjock när den är stängd och endast 6,7 mm när skärmen är utfälld. Jämfört med det traditionella gångjärnet eliminerar man det stora gapet som orsakas av vikningen. Den inre och yttre displayen får därmed en mer tät passform än andra vikbara mobiltelefoner.
Denna smartphone har stereo högtalare och fingeravtrycksläsaren sitter placerad i Powerknappen på höger långsida. 

Denna smartphone har två displayer och den mindre är på 6,45 tum med bildförhållandet 21:9 och den har 1080×2560 pixlar med en pixeltäthet på 431 PPI (pixlar per tum).
Den stora displayen är på 7,9 tum med 1984×2272 pixlar med en pixeltäthet på 381 PPI (pixlar per tum).
Tyvärr har denna inre display bara en bilduppdateringsfrekvens på 90Hz.
När det gäller ren råkraft är Honor Magic V den just nu mest kraftfulla hopfällbara smartphonen i världen. Den har nämligen den färska åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1 processorn på 3 GHz.
Den finns i två olika varianter när det gäller prestanda och den billigare varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB medans den bästa varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. Telefonen saknar plats för ett minneskort.
Den toppmoderna flaggskepps processorn innebär att enheten ska klara vardagliga uppgifter och avancerade spel alldeles utmärkt
Selfie kameran är på 42 Megapixlar (vidvinkel lins) och bilder som kommer ut från den främre sensorn är väl detaljerade och perfekta för omedelbara uppladdningar på sociala medier.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar och bilder tagna med de bakre kameralinserna ser skarpa ut med rätt mängd detaljer och med rätt färgbalans.
Operativsystemet är Android 12 och det rör sig om den licensierade versionen av systemet till skillnad mot tidigare när Honor fortfarande ägdes av Huawei. Som alla borde känna till vid det här laget har den kinesiska mobiltillverkaren Huawei hamnat på Entity List och är med andra ord svartlistade av amerikanska myndigheter. De får därmed inte använda sig av komponenter och system som härstammar från amerikanska företag. Detta faktum påverkar trist nog alla som vill äga en mobiltefon från Huawei i en negativ riktning.
Huawei får bland annat inte använda sig av den licensierade versionen av Android eller Googles andra tjänster. Det får som sagt Honor numera vilket medför att den är möjlig att beställa för oss som är vana med Google PlayStore, YouTube, Facebook, Gmail och Google Chrome för att nämna några exempel.
Man får också ett 4750 mAh batteri med 66W snabbladdningaddning som tillverkaren Honor hävdar ger en full laddning på 40 minuter. Batteriet kommer sanolikt att räcka en dag vid måttlig till lätt användning. Vid hård användning måste man förmou koppla in laddaren innan man går och lägger sig för dagen.
En Honor Magic V kostar från 2400 dollar vilket motsvarar ungefär 22400 kronor exklusive moms och andra avgifter. Detta är alltså inte direkt en mobil med ett överkomligt pris.
Tyvärr har företaget inte meddelat planer på en global release av Honor Magic V.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.