Microsoft Swiftkey

De flesta använder standardtangentbordet som kommer förinstallerat i deras mobiltefon och långt ifrån alla har förstått att man kan använda ett annat tangentbord ifall man inte är riktigt nöjd. Det tangentbord som brukar vara förinstallerade är oftast Googles egna tangentbord eller tangentbord framtagna av mobiltillverkaren själv. Det är dock inte det enda alternativet. Det existerar en mängd olika tangentbordsappar från tredje part för Android som har alla möjliga funktioner.
En av fördelarna med Android jämfört med iOS är alla tillgängliga anpassnings möjligheter. Man kan ändra hela menysystemet genom att installera en annan launcher och man kan installera och använda ett annat tangentbord. 
Nuförtiden dominerar Googles Gboard marknaden och de flesta använder den men en stor konkurrent är Microsoft Swiftkey.
SwiftKey ger artificiellt intelligenta skrivförutsägelser, expansiv anpassning och olika skrivstilsalternativ till din smartphone.

SwiftKey är definitivt bland de bästa Android tangentborden någonsin. Den har ord förutsägelse och automatisk korrigering tillsammans med gester, molnsynkronisering så att alla dina enheter kan hålla sig uppdaterade, teman, tangentbordsanpassning, en nummerrad och mer. Den har också  språkstöd för över 100 språk. Det finns en gratis version där de flesta funktionerna är gratis men man måste dessvärre betala för de flesta teman. Swiftkey köptes av Microsoft för ett par år sedan men det fungerar fortfarande som det gjorde tidigare.
Microsoft SwiftKey är utformad för att förbättra enkelheten och noggrannheten i ditt skrivande, oavsett hur (eller vad) du skriver.
Den använder avancerad felkorrigering för att göra grammatik och stavfel till ett minne blott.
Tangentbordet förutspår nästa ord man skriver så att man inte behöver trycka ner mer än två bokstäver vilket gör att skrivandet blir mer snabbt och effektivt.
Swiftkey lär sig medan man skriver och kommer ihåg hur man brukar formulera sig skriftligt. Detta innebär att förutsägelse funktionen med tiden skapar en dynamisk kontextuell förståelse av din skrivstil för att öka noggrannheten och hastigheten i förutsägelserna.
Swiftkey stöder totalt sett färre språk (478)  jämfört med Googles Gboard (678) men varje språks tangentbordslayout kan anpassas efter hur användaren vill ha det. Det är också lättare att autoslutföra ord och meningar i SwiftKey (Gboard stöder endast autoslutförande av ett ord) och SwiftKey använder enkla reglage för att hitta skiljetecken och andra symboler. Däremot låter Gboard dig gräva runt i menyer för att hitta ett enkelt utropstecken.
Den stöder också inmatning med hjälp av svepning är så att man kan dra fingret över tangenterna för att stava ut det ord man vill ha och denna funktion kallas SwiftKey Flow.
Innan du börjar anpassa SwiftKey för din mobiltelefon, se till att konfigurera programmets inbyggda säkerhetskopieringsfunktion. Med den här inställningen aktiverad kommer SwiftKey att spara data som den har lärt sig om din skrivstil till molnet, som sedan kan hämtas av andra smartphones eller surfplattor som är inloggade till samma konto och använder tangentbordet. Nya versioner av SwiftKey kan säkerhetskopiera och synkronisera ord på flera enheter när man loggar in
Om du väljer att använda SwiftKey Cloud lär den sig snabbt alla fraser du använder ofta. Men även om du inte använder molnsystemet tar det inte lång tid för det att fånga upp vanliga fraser och informationsbitar, som E-mail adresser.
Det finns många olika sätt att göra sin mobil mer personlig, mycket mer än vad gemene man känner till. Att ladda ner och använda ett annat tangentbord än det förinstallerade är endast en av de saker man kan göra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.