Hyper Front

Tidigare känt som Project M men nu döpt till Hyper Front är en online multiplayer shooter där man spelar i matcher på 5 mot 5 spelare och detta mobilspel liknar det populära taktiska skjutspelet Valorant för PC. På grund av en sådan likhet kallar många spelet för en mobil klon av Valorant. Den har utvecklats av den stora kinesiska spelutvecklaren Netease Global. 
Detta First Person Shooter spel utspelar sig i en nära framtida sci-fi värld. Spelaren har tillgång till avancerade vapen och spelkaraktärererna har personligs unika hjälteförmågor vilka hjälper till att förhöja den taktiska spelmöjlighetem. Varje hjälte har en unik uppsättning taktiska förmågor. 
Hyper Front har detaljrik, fin grafik och ett gränssnitt som på många sätt påminner om originalet. Mobilspelet har en sci-fi design med enligt utvecklaren banbrytande grafik. Jag håller med om att grafiken håller en hög kvalitet men den är knappast banbrytande. Det har på senare tid börjat komma mobilspel med en otroligt hög kvalitet när det gäller grafiken både på spelkaraktärer och miljöer så grafiken hos Hyper Front imponerar inte lika mycket som den skulle ha gjort bara för något år sedan.

Inte bara spelets koncept utan även utseendet på detta spel är nästan exakt som Valorant för PC. Om du ville spela Valorant men på din smartphone istället kan du få samma Valorant liknande känsla genom att spela Hyper Front. För närvarande har spelet klassiska 5v5 och Seak & Destroy lägen och förutom dessa två lägen finns också andra lägen i spelet men dessa lägen är för närvarande låsta och ser ut att släppas vid ett senare tillfälle, förmodligen någon gång efter att spelet faktiskt har lanserats på riktigt. Det är för tillfället i beta test stadiet.
Hyper Front ser i dagsläget ut att lanseras innan Valorant Mobile och det är ett faktum som troligen kommer att öka intresset för Hyper Front. 
När det gäller Valorant Mobiles releasedatum har spelutvecklaren Riot Games inte avslöjat något officiellt datum ännu. Spelet förväntas dock lanseras 2022.
Beta testet av Hyper Front som pågår nu i December 2021 når endast ut till begränsade regioner. Spelare som bor i Thailand, Kanada, Brasilien och Japan kan besöka Google Play Store för att få ett smakprov på vad spelet har att erbjuda. Den stängda betan startade den 17 december. Men jag har trots att jag bor i Sverige lyckats ladda ner spelet i form av en APK fil från Tap Tap och har spelat det i ett par dagar nu. Det är faktiskt fullt möjligt att ladda ner och spela spelet utan att först ladda ner en VPN.
Hyper Front är verkligen spännande och roligt att spela så jag kan verkligen rekommendera det för personer som gillar spel som Valorant eller för den delen även Overwatch. 
Man behöver känna till att spelomgångarna tar ganska lång tid (cirka trettio minuter) vilket medför att det här mobilspelet inte lämpar sig som ett kort tidsfördriv. Det är dessutom ett typ av spel som kräver din fulla koncentration och skärpa för annars blir man väldigt fort nedskjuten av en motståndare.
Vi har nyligen (11 November 2021) sett det fantastiska mobilspelet PUBG:New State lanseras och under 2022 har vi en stor mängd intressanta mobilspels lanseringar att se fram emot. Det kommer definitivt inte råda brist på nya spel att prova på. Konkurrernsen om vår uppmärksamhet blir extremt stor och framtiden får utvisa vilka spel som lyckas stå ut i mängden. Kommer Hyper Front bli ett populärt mobilspel och hur blir det för det här spelet när originalet Valorant Mobile lanseras?
Om du vill få information om några av de kommande mobilspelen får du gärna läsa mitt tidigare blogginlägg Mobilspel att se fram emot 2022.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.