RedMagic 6R

Nubia RedMagic 6R är en mobiltelefon för dem som vill få ett försprång när man spelar mobilspel utan att betala mycket pengar.
Denna gaming mobil är inte lika fullt utrustad, kraftfull eller faktiskt spelarvänlig som till exempel en av de allra bästa spelmobilerna Nubia Redmagic 6S Pro. 
RedMagic 6R et ser inte riktigt ut som en speltelefon, den ser ut som en vanlig smartphone som vilken vanlig människa som helst skulle kunna använda dagligen. Så den här mobiltelefonen kan också passa för icke spelare som bara vill ha mycket mobil för pengarna.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och ett runt hål för selfie kameran längst upp i övre delen av displayen. 
Både framsidan och baksidan är täckt av glas medan kanterna runt om är gjord av aluminium. På höger långsida sitter samtliga knappar. Där sitter en powerknapp, volymreglage och två axelavtryckare som man använder när man spelar mobilspel.
I mobilens underkant hittar man USB C porten och telefonens enda högtalare. Detta är en dum placering för högtalaren eftersom ens hand kommer att täcka den helt när man använder telefonen i liggande läge. Så när man tittar på YouTube videor, tittar på streamad film eller spelar spel finns en stor risk att man inte hör något eller att man får ett mycket dämpat ljud.
Denna smartphone har en fingeravtrycksläsare vilken sitter under displayens yta och den låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
De tryckkänsliga trigger knapparna möjliggör inställning av funktioner i det spel man spelar, mjukvaran är mycket anpassningsbar och mobiltelefonen saktar inte ner under intensiv belastning.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Den stora displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och kontrast. När man letar efter en mobiltelefon som ska fungera som en multimedia enhet där man bland annat ska titta på Videos och spela högkvalitativa mobilspel blir displayens kvalitet väldigt viktig. Den här mobiltelefonen har en mycket bra display.
Även prestandan är förstklassig genom att den har en åttakarnig Snapdragon 888 processor  på 2,84 GHz som med lätthet klarar av att driva de mest tekniskt krävande mobilspelen på marknaden. 
Processorn var en av de mest kraftfulla man kunde hitta i någon mobiltelefon under förra året (2021). 
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns faktiskt två ytterligare varianter av samma smartphone. Den näst bästa har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB medans den absoluta värstingen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand.
Så fort man startar upp den här mobilen för första gången blir det uppenbart att det rör sig om en mobiltefon framtagen för att vara en mobil med fokus på mobilt spelande.  Mjukvaran är tydligt utformad med spel i åtanke, det finns helt enkelt massor av spelfunktioner inbakade i systemet. De flesta av dessa finns i Game Space vilket är en alternativ sorts gränssnitt som kan startas från panelen Snabbinställningar. Det är i princip en alternativ launcher för dina installerade mobilspel.
Sedan har vi som tidigare har nämnt 
dessa axelknappar som lyhört och effektivt strömlinjeformar ens spelande. De ger framförallt en fördel när man spelar något online multiplayer shooter spel.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och i kameramodulen på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Precis som de flesta andra telefoner i den här prisklassen kan man ta ganska fina bilder vid bra ljusförhållanden. Nubia RedMagic 6R är som sagt en gaming mobil och dessutom en sådan med ett mer överkomligt pris och den typen av smartphones har i stort sett aldrig den allra högsta kamerakvaliteten på grund av att fokus ligger på något helt annat. Nämligen kraft och effektivitet. Med detta menar jag definitivt inte att kamerorna är dåliga. De ligger bara inte på samma höga nivå som de dyrare toppmobilernas kameror gör.
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W vilket är bra men de Kinesiska versionerna har istället snabbladdning på 55W och det känns en aning orättvist för oss som bor utanför Kina.
Nubia Redmagic 6R är oerhört intressant när det gäller dess prestanda per krona. Det finns inte många mibiltelefoner där ute som har flaggskepps processorn Snapdragon 888 under chassit. 
De flesta flaggskeppstelefoner med samma processor säljs för flera tusenlappar mer, ibland kostar de  till och med nästan dubbelt så mycket.
RedMagic 6R kostar 5063 kronor i en butik som har den i sitt sortiment. Den här mobiltelefonen säljs inte officiellt här i Sverige så den är mer ovanlig vilket jag personligen gillar. Jag vill hellre äga något som färre har än att äga en smartphone som är väldigt vanligt förekommande. RedMagic 6R är en sådan mobiltefon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Fördelen med att köpa mobiltelefoner kontant.