OnePlus 10 Pro

I år är det nio år sedan den första OnePlus mobiltelefonen lanserades och trots att det har gått så lång tid är OnePlus inte ett känt märke bland allmänheten. Det visar tydligt på hur liten kännedom vi i Sverige faktiskt har när det gäller mobiltefoner. Man känner i princip endast till toppmobiler från Samsung och Apple och har väldigt koll på alla andra alternativ. Är det inte dags att ändra på det?
OnePlus är nu aktuell med en ny flaggskepps mobil i form av OnePlus 10 Pro.
OnePlus lanserade OnePlus 10 Pro den 11 januari 2022 i sitt hemland Kina. Personer i Kina kan beställa telefonen från och med den 13 januari. OnePlus avslöjade inte när denna smartphone ska lanseras i andra länder.
Den bakre kameramodulen på OnePlus 10 Pro skiljer sig mycket från den på OnePlus 9 Pro. Detta ger 10 Pro ett distinkt annorlunda utseende men om man bortser från denna förändring är mobiltelefonerna ganska lika.
Storleksmässigt är telefonen något mindre än sin föregångare, den mäter bråkdelar av millimeter tunnare och är smalare och kortare än sin fjolårets modell.
Mobiltelefonen har en aluminiumram och ett bakstycke täckt av glas och finns i två färger: Volcanic Black och Emerald Forest.
Bakstycket är tillverkat i en ny process och kallas för starburst glas. Det glaset har fördelen av att inte dra åt sig fingeravtryck samtidigt som de blänker på ett tjusigt sätt.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta precis som hos många andra moderna toppmobiler.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 med bildförhållandet 20:9 och den har 1440×3216 pixlar och en pixeltäthet på 525 PPI (pixlar per tum) med en snabb uppdateringsfrekvens på 120Hz. Den skarpa displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
OnePlus 10 Pro drivs av den nya flaggskepps processorm Snapdragon 8 Gen 1 vilket ger förutsättningen för att leverera den snabbaste prestandan hittills från en OnePlus mobil.
Processorn medför att den här mobiltelefonen blir en av världens mest kraftfulla mobiltefoner och det gör den extremt lämplig att använda när man spelar de tekniskt mest krävande mobilspelen.
Den är dessutom utrustad med HyperBoost funktioner som innebär en förhöjd upplevelse när man spelar mobilspel. Hyper Boost gör att din telefon presterar bättre men sparar batteri genom att balansera strömförbrukning och prestanda.
OnePlus 10 Pro kommer att finnas tillgänglig med antingen ett RAM minne på 8 GB och med ett internminne på 128 GB eller ett RAM minne på 12 GB och 256 GB i inbyggt minne beroende på vilken variant man som konsument väljer.
Som konsument behöver man vara medveten om att de flesta mobiltefoner lanseras i flera olika varianter där framförallt RAM minnet och internminnet varierar. Designen och den övriga prestandan är densamma. 
Att en mobiltelefon ser ut att vara billigare i en annan butik behöver alltså inte vara korrekt utan det kan också vara så att det man får för det lägre priset är en basmodell och att den som kostar mer har både mer RAM minne och internminne. Risken för en felbedömning är stor ifall man inte vet detta när man letar efter en ny smartphone.
Denna smartphone har ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början är den man behöver klara sig med så länge man behåller mobiltefonen.
På framsidan har OnePlus 10 Pro en selfie kameralins på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och denna har dubbelt så många Megapixlar som OnePlus 9 Pros framåtriktade kameralins.
I kameramodulen på baksidan kommer den med tre kameralinser som består av en huvudkameralins på 48 Megapixlar (vidvinkel lins) , en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (telefoto lins). 
OnePlus fortsätter i den här telefonen sitt samarbete med fotoföretaget Hasselblad. Bilder tagna med kamerorna har en mycket exakt färgåtergivningen och har gott om detaljer och skarphet.
Samtliga tre bakre kameror kommer kompletta med Hasselblad Natural Color Solution vilket resulterar i mer färgglada bilder.
OnePlus 10 Pro har ett stort batteri på 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 80W, 50W trådlös laddning samt stöd för omvänd trådlös laddning.
Med den medföljande laddaren klarar det enorma batteriet av laddas från 0 procent till 100 procent på bara 32 minuter. Trådlöst kan batteriet laddas fullt på bara 47 minuter.
Då OnePlus 10 Pro inte har lanserats i Sverige ännu har jag inte någon uppgift om priset på mobilen men den kommer definitivt inte vara billig. OnePlus har med varje släppt modell ökat priset något så deras mobiltefoner kan inte längre anses vara de flaggskepps dödare de en gång var. Det vill säga flaggskepps liknande mobiltefoner till ett mycket bra pris där man har satsat på topp prestanda men sparat in på en del områden för att nå ett lägre pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.