Nokia 2760 Flip

Nokia 2760 Flip är en ny mobiltelefon inspirerad av Nokia 2760 som släpptes för fjorton år sedan. Medan den nya versionen behåller clamshell designen finns det ändringar rent tekniskt som gör att den skiljer sig från originalet. Den här typen av telefoner är främst riktad mot nostalgisker. Det vill säga medelålders människor som var unga när den ursprungliga modellen lanserades. 
Den moderna 2760 Flip är starkt influerad av originaltelefonen, framförallt när det kommer till designen. Den nya Nokia 2760 Flip har en mindre avrundad design och har ett mindre gångjärn än originalet den delar sitt namn med. Båda mobilerna är dock konstruerade av plast.
Den har ett fysiskt tangentbord och en D-pad för navigering. Här finns även en USB Typ C port för laddning och ett hörlursuttag.

Telefonen har en rektangulär LCD display på 2,8 tum med 240 x 320 pixlar.
Mobilelefonen har en sekundär display och en extra knapp på sidan som också fungerar som en samtalsknapp.
Nokia 2760 har ett RAM minne på endast 512 Megabyte samt ett internminne på 4 GB och det finns också plats för ett minneskort på 32 GB ifall man skulle vilja utöka den låga minneskapaciteten något. Detta är förstås en mobiltelefon som man absolut inte kan spela tekniskt krävande mobilspel med så den behöver knappast ett särskilt stort internminne.
Processorn är en tvåkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 GHz vilket är en av de svagare processorerna på marknaden men det gör inte så mycket när den sitter i en telefon av den här typen. Denna telefon är trots allt mest tänkt att ge basfunktioner och inte för att användas för mer krävande arbetsuppgifter.
Det finns en ensam kameralins på 5 Megapixlar så detta är inte direkt en mobil för personer som tycker om att ta bilder med sin mobiltelefon. En kameralins med så pass få Megapixlar är knappast något att skryta med och producerar på sin höjd mediokra bilder även vid utmärkta ljusförhållanden. 
Tillverkaren finska HMD Global använder sig inte av operativsystemet Android i den här mobilen utan använder dig istället av KaiOS 3.0 vilket är ett operativsystem designat för "smarta funktionstelefoner" men med smarttelefonfunktioner. Operativsystemet driver över 150 miljoner enheter och har en egen appbutik. Telefoner som kör operativsystemet kommer vanligtvis med vissa appar och tjänster från Google, inklusive YouTube och Google Assistant.
Man kommer att kunna använda sina favoritappar för sociala medier som WhatsApp, Facebook och andra appar.
Batteriet är på 1450 mAh och klarar nästan 14 dagar i standby eller upp till 6,8 timmars samtalstid.
Nokia 2760 är en väldigt nichad produkt som definitivt inte passar den stora massan människor som använder sig av avancerade mobiltefoner men andra kommande smartphones av märket Nokia gör det och den här mobiltelefonen lyckas troligen få upp intresset för dessa mer moderna mobiltefoner när de når marknaden. Det kan behövas då många personer tyvärr inte har förstått att mobilmärket Nokia återigen i allra högsta grad existerar och har gjort så i flera år vid det här laget. Man har tråkigt nog inte riktigt lyckats att ta fram den där välkända och populära smartphone företaget så desperat behöver för att nå upp till de höjder Nokia tidigare har. 
Jag har tidigare skrivit blogginlägg om nya mobiltefoner från HMD Global som numera har rättigheterna till namnet Nokia och jag har faktiskt ett par nya inlägg på gång den närmaste tiden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.