Opera GX. Gaming Browser

Opera GX är en webbläsare designad speciellt för gamers som nu finns i en version för Android och iOS. Tidigare fanns den endast för PC men nu har den alltså kommit även till mobiltelefoner.
Det första du förmodligen kommer att lägga märke till när du öppnar Opera GX är utseendet som tydligt visar att det här är en webbläsare för gamers.
Opera GX finns i två versioner: Opera GX PC och Opera GX Mobile. Du kan ladda ner båda versionerna på dina enheter, och installationsprocessen är ganska enkel.
Den här webbläsaren har något som kallas för GX Corner som ett nav för spelnyheter och information. Utöver avsnittet om spelnyheter och erbjudanden kommer användarna att kunna välja mellan fyra teman när de ställer in webbläsaren, och dessa varierar i färg från rött, blått, lila och grått.

Opera GX Gaming Browser framförallt den för PC är fylld till brädden med funktioner. Det tillåter total anpassning av dess resursanvändning och dess utseende, personalisering och mycket mer. Bland mycket annat kan man när man öppnar appen i sin PC lägga till bakgrundsmusik som kommer att göra surfandet på internet mer underhållande. Speciellt ifall du normalt gärna vill ha musik i bakgrunden när du kollar runt på nätet. Den funktionen verkar tyvärr inte finnas i mobilversionen.
Du har också standardrensaren som rensar cacheminne och cookies som de flesta andra webbläsare vilket är en fördel.
Opera GX har sömlös integration med Discord, Twitch, Facebook Chat, Twitter, Instagram, Whatsapp och mer. De flesta av de tjänster du kanske använder kan läggas till som en inbyggd widget i din webbläsare. Du kommer aldrig att behöva öppna en annan app eller navigera till en webbsida för att köra dessa tjänster.
Välj de källor och program du vill ha information från under installationen.
När man öppnar browsern ser man nämligen direkt under sökrutan information från olika källor om kommande spel, gratis spel och recensioner av spel. Detta är trots allt en webbläsare för spelare. Användaren har tillgång till en inbyggd annonsblockerare och shortcuts till ofta besökta sidor på nätet.  
Förutom den inbyggda annonsblockeraren finns en cookie dialogblockerare vilken jag tycker är väldigt praktiskt eftersom det är en aning irriterande när dessa dialogrutor poppar upp varje gång man öppnar en ny sida på nätet. Genom att aktivera den funktionen slipper man det irritations momentet.
När det gäller själva sökmotorn kan man välja mellan två webbläsaralternativ från inställningsskärmen, ett standardalternativ som låter dig navigera som vilken annan app som helst och ett snabbåtgärdsalternativ som ger några extra genvägar i navigeringsfältet som låter användare snabbt öppna och stänga sina flikar.
Ifall du väljer att ha Opera GX installerad i din dator och din smartphone blir det möjligt att synkronisera den mobila webbläsaren med PC versionen, och det finns till och med ett krypterat meddelandeutrymme som heter Flow. Där man kan lämna anteckningar till sig själv, skicka filer och i princip länka till vad som helst på webben. Detta medför att samma information kan nås i både mobil och PC.
Trist nog verkar mobilversionen inte ha tillgång till den gratis VPN som PC versionen har men man får hoppas att den funktionen kommer i någon senare uppdatering av appen.
Om du är i behov av en webbläsare som erbjuder information om nya spelsläpp, gratis spel, spelerbjudanden eller helt enkelt älskar att tematisera din enhet kring gaming så kan Opera GX Mobile vara precis vad du letar efter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030