Vivo V23

Om du letar efter snygg mobiltelefon med en fantastisk design levererar Vivo V23 på den fronten.
Den här mobilens långsidor är vinklade över kanterna och längst upp på displayens överkant sitter en stor flärp innehållande två kameralinser.
Flärpen ger denna smartphone ett daterat utseende.
Vivo V23 kommer i de två färgerna Sunshine Gold och Stardust Black. Bland de två har den guldfärgade varianten en unik ny funktion som gör den här telefonen intressant. 
Dess bakstyckes färg ändras nämligen från en brons bränd orange nyans till en gnistrande metallisk blå när den utsätts för solljus.
Färgen på den rektangulära kameramodulen förblir densamma, oavsett om det är ljust eller mörkt i omgivningen.
Mobiltelefonen är ganska ergonomisk att hålla i och detta är möjligt på grund av enhetens böjda kanter av plast.
Det finns en USB-C-port men den saknar hörlursuttag. Powerknappen och volymreglaget är båda lokaliserade på höger långsida. Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare av hög kvalitet som låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2376 och den har 398 PPI (pixlar per tum). Detta är alltså en skarp och tydlig display.
Den stora displayen ger livfulla färger. Den har också stöd för en bilduppdateringsfrekvens på 90Hz för att ge en smidig, snabb upplevelse när man bläddrar i menyer och skrollar på sidor på nätet. Det är även en fördel vid mobilspelande. Konkurrensen i denna prisklass erbjuder dock en bilduppdateringsfrekvens på 120Hz så Vivo V23 hamnar efter konkurrenterna.
På grund av att den är en AMOLED display erbjuder den djupa svärta, vilket man uppskattar när man tittar på streamad film, YouTube videos eller spelar mobilspel.
Denna smartphone ligger ungefär på samma nivå som konkurrenternas flaggskepp när det gäller prestandan hos processorn.  
Den har en MediaTekprocessor i övre mellansegmentet i form av den åttakärniga MediaTek Dimensity 1200 5G på 3 GHz.
Vilken är jämförbar med en processor i Qualcomm Snapdragon 800-serien. Det ger dig kanske en bra uppfattning om vad du har att göra med. 
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och den har ingen plats för ett minneskort. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och internminnet är på 256 GB.
För daglig prestanda klarar sig Vivo V23  jämförbart bra. Det fanns ingen lagg eller långa frysningar när man växlade mellan flera appar eller öppnar upp ett mobilspel. Spel som Battle Prime, Call Of Duty Mobile, PUBG: New StateGenshin Impact samt Cyber Hunter går utmärkt att spela med denna smartphone. De kommande next gen mobilspelen som till exempel Fading CityProject Arrival och Arena Breakout kommer även de att vara spelbara vilket de inte är på mindre kraftfulla mobiltefoner eftersom det krävs en kraftfull topp processor för att driva dem.
I fronten sitter hela två framåtriktade kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har Autofokus och dubbla LED blixtar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 GHz. Dessa har PDAF och dubbla LED blixtar.
Vivo V23s kameror presterar ganska bra i starkt dagsljus och fångar bra detaljer samtidigt som och färgerna är tilltalande. 
l mörkare miljöer blir dock kamerans prestanda inte lika imponerande.
Batterikapaciteten för Vivo V23 är 4200 mAh och den har stöd för snabbladdning på 44W och med en sådan laddare laddas batteriet sextiotre procent på trettio minuter.
Den här mobiltelefonen säljs inte officiellt här i Sverige så ett eventuellt svenskt pris är åtminstone inte ännu känt. I Euro kostar den däremot 360 Euro vilket motsvarar ungefär 3780 kronor exklusive moms. Med moms hamnar man ungefär på 4700 kronor plus postens hantering avgifter och eventuella Tull avgifter så Vivo V23 är inte fullt så billig som man först kan tro när man tittar på priset från början exklusive momsen. 
Vivo är ett i Sverige rätt så okänt märke så ifall den någonsin skulle lanseras här skulle den sannolikt inte sälja i särskilt många exemplar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Doro 8030