OnePlus 9RT

Liksom sin föregångare är OnePlus 9RT till stor del en smartphone som endast är tillgänglig i Asien. Den lanserades först i Kina först och nu har den även lanserats i Indien. Förhoppningsvis når den här mobiltelefonen också oss här i Sverige vid ett senare tillfälle men det är långt ifrån säkert. Man kan förstås alltid beställa sitt exemplar från någon utländsk nätbutik men då behöver man vara medveten om att den därmed räknas som en import vara. Kostnader för den svenska momsen och postens hanterings avgifter tillkommer därmed på priset.
OnePlus 9RT är mer av en flaggskepps mobil likt OnePlus 9 och 9 Pro än den mer budgetorienterade OnePlus Nord serien av mobiler.
Telefonen är visuellt mycket lik OnePlus 9 med några mindre skillnader. Det är ganska troligt att OnePlus har använt samma design för att spara in på vissa kostnader och därmed få ner slutpriset på sin mobiltelefon.
Inte mycket har alltså förändrats med designen. Telefonen ligger något större än OnePlus 9R i handen och den har en lite större, omarrangerad kameramodul på baksidan.
Runt telefonen ligger en avrundad metallram som är väldigt bekväm att hålla i och den släta finishen på glasbakstycket på den svarta varianten känns väldigt lyxig.
Framsidan av enheten ser ganska typisk ut, med tunna ramar och en display som går nästan kant till kant. Den främre kameralinsen är placerad inuti ett hål i displayens överdel.
OnePlus 9RT kommer i två färger, Nano Silver och Hacker Black.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 397 PPI (pixlar per tum). Pixeltätheten är ett bra sätt att få en uppfattning om hur pass skarp och tydlig en display faktiskt är utan att rent fysiskt behöva titta på den. 
Displayen ger levande och kraftfulla färger. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
OnePlus 9RT har en Snapdragon 888 processor på 2,84 GHz under chassit vilket är en uppgradering från den Snapdragon 870 processorn som finns i OnePlus 9R. Detta medför att OnePlus 9RT ligger på samma nivå som de dyrare OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro när det gäller processorkraft.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början behöver man leva med resten av mobiltefonens livstid. Den här mobiltelefonen har dock så pass mycket internminne att det knappast blir nödvändigt att kunna utöka minneskapaciteten ytterligare. Det blir ju betydligt viktigare hos billigare mobiltefoner som oftast brukar ha en mindre mängd inbyggt minne.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Huvudkameran på baksidan ger bilder av respektabel kvalitet och färgåtergivningen är för det mesta korrekt. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W vilket innebär att batteriet kan laddas helt fullt på trettio minuter.
OnePlus 9RT är en hyfsat välspecificerad smartphone med tanke på vad den kostar även om dagens mobiltefoner från OnePlus inte längre är de superbilliga toppmobiler de en gång var. Priset på deras smartphones har ökat med varje lanserad modell och nu 2022 ligger deras prissättning inte alls långt ifrån flaggskepps mobilerna från de större mobiltillverkarna.
En OnePlus 9RT kostar från 528 dollar vilket motsvarar ungefär 4760 kronor exklusive moms. Med moms landar man runt 5950 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får för sina pengar men tyvärr finns det inga uppgifter om ifall denna smartphone någonsin kommer att säljas officiellt här i landet.
OnePlus är fortfarande inte alls ett särskilt känt märke här trots att deras mobiltefoner säljs officiellt här och har gjort så under många år och det är trist att man inte har mer koll. Det finns nämligen många alternativa till Samsung och iPhone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.