Black Shark 5 Pro

För oss mobilspelare är Xiaomi Black Shark 5 Pro en fantastisk smartphone Den har en toppprocessor, användbart spelläge och infällbara triggers som kommer att ge en enorm fördel när man spelar konkurrenskraftiga mobilspel.
Den har fysiska popup Air Triggers längs mobiltelefonens högra långsida. Dessa kan tilldelas en funktion för ditt spel för att på så sätt förvandla din smartphone till en enhet som mer liknar en spelkontroll. 
Den allmänna konstruktionen inkluderar kanter av metall med glas på baksidan och framsidan.
Glasbaksidan på Black Shark 5 Pro har en lite frostad finish. Baki känns mjuk och silkeslen vid beröring.
Denna baksida är etsad med ett rutnät och RGB ljus. Under olika ljusförhållanden reflekteras glaspanelen på ett elegant och subtilt sätt. Det här är definitivt en av de mer nedtonade gaming mobiler som jag har sett men det är möjligt att inse att det här är just en gaming mobil bara genom att titta på hur den ser ut.
På höger långsida integrerad i Powerknappen sitter fingeravtrycksläsaren som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång man använder den.
Föregångaren Black Shark 4 Pro hade ett  hörlursuttag men det har inte Black Shark 5 Pro som däremot har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz. Det är väl självklart att just ljudkvaliteten blir väldigt viktig när det gäller en mobiltelefon tänkt för gaming och multimedia konsumtion och det är vad man får i det här fallet.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar som ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9. Denna display har en bilduppdaterings frekvens på hela 144Hz och det ger en smidig upplevelse när man bläddrar i mobiltelefonens menyer, scrollar på sidor på nätet och spelar mobilspel.
Precis som fallet är med de flesta speltelefoner är Xiaomi Black Shark 5 Pros kraftfulla prestanda dess främsta försäljningsargument eftersom detta säkerställer att den kan driva topptitlar med sina högsta grafikinställningar utan att lagga.
Telefonen drivs av en åttakärnig Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 processor på 3 GHz.
Black Shark 5 Pro finns i flera olika varianter och basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men saknar plats för minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand.
De övriga varianterna har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB eller ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
De flesta mobiltelefoner släpps i mer än en variant vilket är ett faktum som många personer missar och därmed riskerar man att beställa "fel" variant med mindre mängd RAM minne och inbyggt minne.
Huvudkameran är på 108 Megapixlar (vidvinkel lins). De övriga bakre kameralinserna är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar.
Selfie kameran är på 16 MP (vidvinkel lins).
Kamerorna har autofokus, PDF och LED blixt.
Bilderna man tar är av anständiga kvalitet men inget mer än så. De kan duga för de som inte har allt för höga krav när det gäller bildkvaliteten.
Den utan tvekan mest fördelaktiga funktionen är de magnetiska Air Trigger knapparna på sidan av telefonen. Med en klickning på topp och bottenknapparna dyker två fysiska knappar upp ur Black Sharks chassi och kan inställas till praktiskt taget vilken funktion som helst. Det inkluderar kontroller i spelet som till exempel att sikta, skjuta, hoppa eller ducka.
Mobiltelefonen förlitar sig inte på fysiska fläktar för att hålla igång intensiva spelomgångar utan använder istället vad som kallas "Anti-gravity Dual VC Liquid Cooling" plattor. Kopparlegeringarna som ligger över mobiltelefonens inre delar hjälper till med värmeavledning genom att neutralisera de varmare temperaturer som vanligtvis genereras av batteriet och processorn.
Mobilen har en anständig kapacitet på 4650 mAh och kommer med stöd för snabbladdning på 120W. Vid full hastighet kan det ta batteriet från noll till fullt på bara 15 minuter, men ett mer sparsamt temperaturkontrollläge saktar ner laddningen till cirka 24 minuter. Dessutom har telefonen ett batteribypass läge för spel medan extern ström är ansluten. Det här är den typen av små funktioner som höjer användarupplevelsen när man spelar mobilspel.
En Black Shark 5 Pro kostar 11 200 kronor och det priset gäller för modellen med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB. Det rör sig med andra ord inte direkt om en smartphone med ett överkomligt pris utan den är riktigt dyr. Men då får man också topp prestanda och speciella funktioner som vanliga mobiltelefoner saknar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.