Indus: Battle Royale

Tidigt i år tillkännagav den indiska spelutvecklaren SuperGaming sitt spel Indus: Battle Royale. Ett kommande battle royale spel som kommer att vara tillgänglig för mobil, PC och konsoler.
Rent stilmässigt ser det ut som att spelet hämtar mycket inspiration från Apex Legends.
Trots all indisk inblandning har spelet fortfarande moderna dödliga vapen, mekanik och gameplay som matchar den nuvarande Battle Royale genren.
När det gäller mobilspel har Battle Royale blivit den mest populära genren. Kända titlar som Fortnite, PUBG: New State, Garena Free Fire och Apex Legends Mobile dominerar detta ekosystem. De flesta av dessa spel har producerats och utvecklats av internationella studios. Men nu är alltså även en indisk spelstudio på väg att gå in i detta segment med sin egen version.

Detta spel utspelar sig i en avlägsen framtid där spelare måste utforska ursprunget till planeten Indus. Denna planet sägs ha varit hemmet för Yaksha vilket är en uråldrig ras som var de första intergalaktiska upptäcktsresandena. Men hela den civilisationen utplånades från historien och Indus: Battle Royale utspelar sig när spelare avslöjar hemligheterna bakom den förlorade civilisationen.
Man spelar som en "Mythwalker" vilka är jägare som letar efter en sällsynt resurs som kallas Cosmium. Man tror att denna resurs var nyckeln till Yakshas avancerade civilisation. 
Mythwalkers kommer att släppas ner på planeten Virlok där de måste samla in Cosmium och hålla avstånd från den mystiska dimman.
Precis som vanligt när det kommer till den här typen av spel kan man förvänta sig att hoppa från himlen, landa på en bana, samla vapen och resurser och eliminera sina motståndare tills man är den sista överlevande.
Spelet innehåller miljöer, teman och platser inspirerade av Indiens kultur och arkitektur genom åren men med en futuristisk twist.
Spelet kommer att vara spelbart i first person perspektiv men man ska i framtiden också kunna välja att spela i third person lite längre fram.
Det kommer att innehålla en mängd vapen inklusive automatgevär, pistoler och snipergevär.
Om man utgår efter vad en hel det betatestar har sett och upplevt hittills har Indus fortfarande en lång väg kvar att gå innan Indus: Battle Royale är färdigt för att lanseras till en global publik. Inte så konstigt med tanke på att spelet utvecklas för konsol, PC och mobil samtidigt vilket är en enorm uppgift för spelutvecklaren.
SuperGaming behöver lägga ner mycket arbete för att se till att spelet lever upp till den hype som redan existerar internationellt. Dessvärre verkar det här lovande spelet med stor potential till att bli riktigt stort inte få särskilt stor uppmärksamhet i Europa. Det finns mängder av intressanta och spännande spel där ute som aldrig lyckas nå någon större publik och risken finns att Indus: Battle Royale blir ytterligare ett sådant. Det har en ökad möjlighet att nå ut till en större publik genom att bli en ersättare till Apex Legends Mobile som ju inom några veckor kommer att stänga ner servrarna.
Förhandsregistreringar för Android och iOS kommer att börja senare i år via Google Play Store respektive App Store.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?