Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra tar Samsungs absoluta flaggskepp till nästa nivå.
Displayen är stor med lätt böjda långsidor och ett punch hål i mitten av displayens överkant.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Mobiltelefonen behåller de skarpa hörnen från sin föregångare men den har nu plattare kanter.
De mindre rundade kanterna gör att mobiltelefonen känns ännu mer rektangulär än tidigare generationer.
I år har Samsung lagt till en större ringdesign runt de bakre kameralinserna för att skydda desamma vilket medför att när mobilen placeras plant på en yta och man trycker på displayen börjar telefonen att vagga.
Kameralinserna på baksidan är ännu större den här gången jämfört med Galaxy S22 Ultra och skärmen är plattare. Det finns fortfarande en mjuk kurva på displayen men man får en smalare kurva med en större plattare yta som resultat.
Denna smartphone har en IP-68 Certifiering som medför att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den saknar hörlursuttag men har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz optimerade av AKG.
Mobiltelefonen finns i de fyra färgerna Phantom Black, Green, Cream eller Lavender.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med 1440×3088 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 500 PPI (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Corning Gorilla Glass Victus 2 och har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Galaxy S23 Ultra har helt enkelt en av de bästa displayerna på alla mobiltelefoner. Den är ljus, skarp och sprängfylld med vackra färger.
Galaxy S23 Ultra innehåller en exklusiv version av Qualcomms nya åttakärniga topp processor kallad Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.
Processorn ser till att man flyger igenom de vanligaste uppgifterna som att hantera E-mai surfa på nätet och filmtittande och är lika kapabel med att driva de mest tekniskt avancerade mobilspelen.
Mobiltillverkaren Samsung brukade utrusta utländska versioner av sina flaggskepps mobiler med sin egentillverkade Exynos processor. En sak som många fördömde eftersom dessa inte var fullt lika bra som Snapdragon processorerna som användes i andra delar av världen.
Samsung Galaxy S23 Ultra finns som så ofta är fallet i flera olika varianter och basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på otroliga 1TB.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 200 Megapixlar (vidvinkel lins), 10 Megapixlar  (periskop telefoto lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och 10 Megapixlar (telefoto lins).
Kamerorna har PDAF, Laser Autofokus, Optisk bildstabilisering, 10×optisk zoom, 3×optisk zoom och LED blixt.
Selfie kameran är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den här mobiltelefonen är definitivt en av de bästa kameratelefonerna. Den ligger absolut på samma höga nivå som Google Pixel 7 Pro och iPhone 14 Pro Max.
S23 Ultra kommer fortfarande med en S Pen men den har samma design som tidigare och har enligt vad det verkar inga nya, förbättrade funktioner. Pennan är dock lika användbar som tidigare för den typ av användare som brukar utföra arbetsuppgifter som underlättas när man använder en S Pen.
Samsung Galaxy S23 Ultra erbjuder samma batteri storlek på 5000 mAh som Samsung Galaxy S22 Ultra. Batteriet har stöd för laddning på 45W vilket gör att batteriet kan laddas 65 procent fullt på 30 minuter.
Trådlös laddning ligger på 15W.
Grundmodellen har ett rekommenderat pris på 16 990 kronor och värsting variant kostar 21 490 kronor. Det framgår alltså med all tydlighet att detta är en rejält kostsam smartphone som därmed inte passar alla människor. 
Men är man en riktig hardcore användare som verkligen använder sig av och vill ha den absolut bästa prestanda man kan få för pengarna och som samtidigt har en riktigt bra ekonomi är det här mobilen för dig.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, konstruktion och pris. Läs recensioner, jämför specifikationer mellan mobiltelefoner inom din budget. Det är nämligen enda sättet att delvis undvika felköp och att delvis se till att få bästa möjliga mobiltelefon för pengarna.
Min uppfattning är att allt för många personer fortfarande 2023 beslutar sig för vilken smartphone de ska skaffa sig av en slump. Gör inte på detta sätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?